Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen 6. Malatya Uluslararası Film Festivali 6-12 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dünya ve Türkiye sinemasının yeni örneklerinden, ödüllü filmlere, belgesellerden kısa filmlere, engelliler için sesli betimlemeli filmlerden çocuk filmlerine, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla film sonrası söyleşilerden sergi ve atölyelere bir hafta boyunca Malatya’da sinema şenliği yaşanacak.

Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıl 6-12 Kasım tarihleri arasında, sinemaseverlere, son iki yılın en yeni filmlerinden, dünya festivallerinde ödüller kazanmış ve seyirciler tarafından büyük beğeni alan filmlere, usta yönetmenlerin son filmlerinden, genç yeteneklerin ilk filmlerine kadar geniş bir yelpazede seçkiler sunuyor. 40’a yakın ülkeden 140’a yakın film izleyicilerle buluşurken, film gösterimlerinin yanı sıra ücretsiz olarak söyleşiler, imza günleri, atölye çalışmaları ve sinema dersleri düzenlenecek.

Festivalde yer alan dünya ve Türkiye sinemasının son dönem örneği pek çok film, Uluslararası ve Ulusal Uzun Film Yarışmalarında ve yarışma dışı seçkilerde Türkiye prömiyerlerini yapacak.

6 Kasım’da başlayacak olan ve bu yıl 6. Yaşını kutlayan Malatya Film Festivali, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenleniyor.

FESTİVAL SOSYAL MEDYADA

Malatya Film Festivali bu yıl sosyal medya hesapları ile Festival filmlerini, etkinlikleri, program bilgilerini anlık olarak izleyicilere ulaştırıyor. Sinemaseverler, festival filmlerinin bilgilerine, film sonrası söyleşilere ve etkinliklere ilişkin tüm bilgileri anında öğrenebilecek, düzenlenen yarışmalarda, festival kitaplarının yanı sıra, film biletleri kazanacak. #MUFF2015 etiketini kullanarak festivalle ilgili tüm görüşlerini ve fotoğrafları birbirleriyle paylaşabilecek. Sinemaseverler ayrıca Periscope uygulaması ile pek çok etkinliği canlı olarak takip edebilecek.


Editör: TE Bilisim