Bugün Kuir Belgeseller bölümünden; yaşamının ilerleyen dönemlerinde, kendini tanımlayabileceği interseks kelimesini keşfettiğinden beri kendi gibi olanlarla bir araya gelmeye çalışan Vincent Guillot’nun hikayesini anlatan İnterseks, toplumsal cinsiyet ve yeni ebeveynlik tartışmaları üzerinden ilerleyen Kainatla Münasebet ve Berlin Film Festivali’nde TEDDY En iyi Belgesel ödülünü kazanan Zırıl Lubunya gösterilecek.

KuirFest’in son gününde Gökkuşağının Altında bölümü, 2002 yılından Sydney’de kurulan ve genellikle belgesel ile spekülatif kurgu türlerinin kesişiminde işler üreten iki kişilik sanat kolektifi Soda Jerk tarafından çekilen Madi Nullius, tekstil işçisi olarak çalışan bir grup gencin hikayesini gündelik karşılaşmalar ve ânlar üzerinden gerçekçi bir dille anlatan Elektrik Beden ve prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan Rafiki filmlerini ağırlayacak.

Bugün kÜLT bölümünden Çözülen Diller ve Kuir Diziler bölümünden Karışık Mesajlar bir kez daha izleyicilerle olacak.

Kısa seçkilerinden ise İşte Böyle Güzeliz!Mix Copenhag ve Fringe! seçkileri ile Türkiye’den Kısalar izlenebilir.

Festival programında bu yıl yine Türkiye’den Kısalar bölümü özel bir yere sahip. Seçki kapsamında Sinan Göknur’un Rüya, Umut Erdem’in Bir Bisiklet Hikâyesi, Gizem Aksu’nun Hisler Arşivi: Radikal Şefkat, Demhat Aksoy’un Oda Ex, Bahar Kılıç Adilçe ve Hulusi Nusih Tütüncü’nün Başka Mevzu, Öykü Aytulun’un Tanışma filmleri ile Ezgi Şahin, Demhat Aksoy, Uzay Nagodre ve Umut Erdem’in Değişim İçin Film başlıklı projeleri gösterilecek. Gösterimin ardından, seçkide yer alan filmlerin yönetmenlerinin ve ekiplerinin yanı sıra Türkiye’de kuir sinema üreten sinemacıların bir araya geleceği Kuir Sinemacılar Toplaşıyor başlıklı bir forum düzenlenecek.

Bugünkü bir diğer etkinlik ise Kuir Programcılar Toplanıyor başlıklı sohbet olacak. Bu sohbette, Avrupa’dan kuir festivallerin programcıları, festivallerin nasıl hazırlandığı ve programlama süreçleri hakkında deneyimlerini paylaşacak. Moderasyonunu Esra Özban’ın (KuirFest) üstleneceği sohbete Ricke Mericke(Queer Lisboa), Theresa Heath-Ellul (Wotever DIY Film Festivali), Muffin Hix(Fringe! Kuir Sanatlar Festivali) ve Andrea Coloma (Mix Copenhagen) katılacak.