14-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Cannes Film Festivali'nin yarışmacı filmleri açıklandı.

67. Cannes Film Festivali’nin ana yarışmasına katılmaya hak kazanan isimler, 17 Nisan 2014, Perşembe günü TSİ 12:00’de yapılan basın toplantısında açıklandı. Festivalin ana yarışma bölümünde yarışacak isimler arasında, Nuri Bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu” adlı yeni filmi de yer aldı.

Nuri Bilge Ceylan’ın, başrollerinde Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ’ın rol aldığı “Kış Uykusu” adlı yeni filmi; Zeynep Özbatur Atakan’a ait ZeynoFilm’in ana yapımcılığında Türkiye-Fransa-Almanya ortak yapımı olarak gerçekleştirildi.


18 FİLM ALTIN PALMİYE İÇİN ÇEKİŞECEK

Bu yıl yaklaşık 1.800 film başvurusu yapıldığını belirten Festival Komitesi, bunların içinden 18 filmin Altın Palmiye için yarışmasına karar verildiğini bildirdi.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Monaco Prensesi ve ünlü sinema oyuncusu Grace Kelly'nin hayatını konu alan ve Fransızca uyarlamasında Nicole Kidman'ın dublajını, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yeni sevgilisi, oyuncu Julie Gayet'nin yapacak olmasıyla dikkatleri çeken "Grace of Monaco" filminin yarışma dışı gösterimiyle başlayacak olan festivalin yarışmacı filmlerinin arasında Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kış Uykusu' da bulunuyor.


2003 yılında 56. Cannes Film Festivali'nde yarışan ''Uzak'' isimli filmiyle 'Büyük Jüri Ödülü'nü (Grand Prix) alan; 2008 yılında ise ''Üç Maymun'' filmiyle "En İyi Yönetmen Ödülü"nü kazanan, ardından 64. Cannes Film Festivalinde 'Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle ''Büyük Jüri'' ödülüne layık görülen Ceylan'ın bu yıl Cannes'da yarışacak filminin başrollerinde Demet Akbağ, Haluk Bilginer ve Melisa Sözen gibi isimler yer alıyor.

Bu yılki festivalin jüri başkanlığını Yeni Zelandalı yönetmen ve senarist Jane Campion yapacak.

Editör: TE Bilisim