23. Akbank Caz Festivali kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen “JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması”nı kazanan genç yetenekler, 18 Kasım 2013, Pazartesi günü usta cazcılarla birlikte Babylon’da sahne aldı.

Nefesli”, “Vurmalı”, “Telli”, “Tuşlu” ve “Vokal”  olmak üzere beş ayrı kategoride 30 yaşını aşmamış amatör genç yeteneklerin başvurduğu yarışma bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından büyük ilgi gördü. Organizasyonu Pozitif Live tarafından gerçekleştirilen 23. Akbank Caz Festivali’nde gençlere Festival’in bir parçası olma ve profesyonel sanatçılarla birlikte sahnede “Jam Session” yapma imkanı sunan yarışma her yıl olduğu gibi bu sene de büyük ilgi gördü.


Finale kalan 10 aday, 17 Kasım 2013, Pazar günü Türk cazının önemli temsilcilerinden
piyanist ve besteci Kerem Görsev, prodüktör Barış Selimoğlu ve Hakan Atala, caz dünyasının en yetenekli müzisyenlerinden baterist Ferit Odman, kontrbas sanatçısı Kağan Yıldız ve Türkiye caz sahnesinin virtüöz ismi ünlü gitarist Neşet Ruacan’dan oluşan yarışma jurisi karşısında sahne aldı.


Performanslarıyla jüri üyelerinin büyük beğenisi toplayan adaylar arasında yapılan değerlendirme sonucu; Ali Murat Cengiz, “EN İYİ PERFORMANS”; Eren Akgün, “EN İYİ DOĞAÇLAMA” ve Deniz Taşar “EN İYİ YORUM” kategorilerinde birinci oldu.  Üç farklı dalda kazanılan birinciliklerin yanı sıra jüri, Halil Çağlar Serin, Baran Ökmen ve Mertcan Bilgin’i de mansiyon ödülüne değer buldu.

JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması birincileri, 18 Kasım 2013, Pazartesi günü Kerem Görsev, Barış Selimoğlu, Hakan Atala, Ferit Odman ve Neşet Ruacan’dan oluşan yıldız kadro eşliğinde Babylon sahnesinde düzenlenen özel Jam Session’da sahne aldı.


www.akbanksanat.com

Editör: TE Bilisim