İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin 21’incisi, bu yıl da takipçilerini European Jazz Club konserlerinde buluşturmaya devam ediyor.  

 

Türkiye caz sahnesinin başarılı isimlerini Avrupalı ustalarla özel projelerde buluşturan “European Jazz Club” serisi festival boyunca Salon’da yapılıyor. 2 Temmuz Çarşamba günü Fransız ekip Thomas Enhco Trio ve Cenk Erdoğan konseriyle başlayan “European Jazz Club” konserleri, bu yıl Tektekçi’nin sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

 

Stryjo feat. Fakih Kademoğlu

3 Temmuz Perşembe, 21.30

 

Klasik müzikten beslenen ve doğaçlamaya öncelik veren Polonyalı grup Stryjo, elektroakustik müzik bünyesinde geleneksel enstrümanları yaratıcı bir şekilde kullanan Fakih Kademoğlu “European Jazz Club” konserleri kapsamında bir araya geliyor. Avrupa cazı olarak tabir edilebilecek müzikleriyle Stryjo, yenilikçi tarzıyla ismini duyuran Yakaza Ensemble ekibinden neyzen Fakih Kademoğlu’yla birlikte Salon’da müzikal bir keşfe çıkacaklar. Bu yıl kutlanan Polonya–Türkiye arası diplomatik ilişkilerinin tesisinin 600. yıldönümü’nün kültür programı çerçevesindeki konser 3 Temmuz Perşembe gecesi 21.30’da düzenlenecek.

 

Timuçin Şahin Quartet feat. Escreet, Rainey, Brewer

9 Temmuz, 21.30

 

Bafa ve Inherence adlı albümleriyle caz dünyasında saygın bir yer edinen Timuçin Şahin, Avrupa Caz Kulübü konserinde İngiliz piyanist ve besteci John Escreet’i ağırlayacak.  7 telli perdesiz ve 6 telli perdeli çift saplı gitarı tek enstrüman gibi kullanabilen Timuçin Şahin ve yaratıcılıyla New York caz sahnesinin en dikkat çeken müzisyenlerinden biri olan caz piyanisti ve besteci John Escreet 9 Temmuz Çarşamba gecesi Salon’da olacaklar. Bu muhteşem buluşmada son dönemlerin yükselen isimlerinden, basçı ve besteci Matt Brewer ve doğaçlamadaki yeteneği ile ön plana çıkan davulcu Tom Rainey yer alacak.

 

Şirin Soysal feat. Frode Haltli

10 Temmuz Perşembe, 21.30

 

Bir Şeyler Var ve Ziyaret albümleriyle müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştıran şarkıcı ve söz yazarı Şirin Soysal, ECM plak şirketinden birçok albüm çıkarmış olan Norveçli akordeon ustası Frode Haltli ile aynı sahnede olacak. Norveç Kraliyeti Büyükelçiliği’nin katkılarıyla düzenlenecek konser 10 Temmuz Perşembe akşamı 21.30’da Salon’da…

 

Elvan Aracı Quartet feat. Dilek Sert Erdoğan, Per-Ola Gadd

11 Temmuz Cuma, 22.30

 

Elvan Aracı, Per-Ola Gadd ve Dilek Sert Erdoğan’ı “European Jazz Club”  konserleri kapsamında, İsveç Başkonsolosluğu’nun da desteğiyle, 11 Temmuz Cuma gecesi Salon’da bir araya getiriyor. Konserin ilk bölümünde Türk cazının en önemli isimlerinden Elvan Aracı, İsveçli kontrbasçı Per-Ola Gadd ile kendi aranjmanlarını çalacak. Konserin ikinci bölümünde ise Aracı, geçen yıl yayımladığı Moment adlı albümüyle büyük başarı yakalayan, usta vokalist Dilek Sert Erdoğan ile sahnede olacak.

 

Rusconi feat. Erdem Helvacıoğlu

14 Temmuz Pazartesi, 21.30

 

İsviçreli piyanist Stefan Rusconi, kontrbasçı Fabian Gisler ve caz davulcusu Claudio Strüby’den oluşan topluluğu ile elektroakustik müzik alanında öncü çalışmalarıyla bilinen besteci Erdem Helvacıoğlu “European Jazz Club”  kapsamında 14 Temmuz Pazartesi gecesi Salon’da buluşacak.

 

21. İstanbul Caz Festivali, 16 Temmuz tarihine kadar 13 farklı mekânda, aralarında Hugh Laurie, Katie Melua, Chick Corea, Stanley Clarke, Richard Bona ve Brad Mehldau gibi ustaların yanı sıra Cécile Mclorin Salvant ve Kellylee Evans gibi uluslararası cazın yükselen isimlerinin de yer alacağı 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak. Festival ayrıca bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek “Parklarda Caz” etkinliği ile de cazın sihrini şehrin parklarına taşıyacak.

 

21. İstanbul Caz Festivali, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Telif Hakları Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi tarafından da destekleniyor.

FESTİVAL ARTIK ÇOK DAHA ULAŞILABİLİR

 

21. İstanbul Caz Festivali, 16 gün boyunca Twitter hesabını Kaan Sezyum’a, Instagram hesabını da Muhsin Akgün’e emanet ediyor. Müzikseverler festival programına ise, festivalin resmî web sitesi caz.iksv.org’un yanı sıra İKSV Mobil uygulamasından da ulaşabilecek. Vodafone Red’in katkılarıyla geliştirilen İKSV Mobil uygulaması AppStore ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilir.

 

Festivaldeki konserlerin bilgilerinin yanı sıra İstanbul Caz Festivali Broşürü ve İstanbul Caz Festivali Dergisi’ne AppStore’dan ücretsiz olarak indirilebilen İKSV Kitaplık üzerinden kolaylıkla ulaşılabilecek. İstanbul Caz Festivali geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin programını dopdolu bir içerikle tanıttığı festival dergisini yayımlıyor. Türkiyeli sanatçılardan yazılar ve görüşlerin de yer alacağı dergi, festival mekanlarından temin edilebilir.

 

FESTİVAL BİLETLERİ

 

21. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri BİLETİX satış noktaları, BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00), BİLETİX web sitesi (www.biletix.com), ana gişe İKSV (hafta içi ve cumartesi günleri 10.00-18.00 arasında hizmet veren gişe, pazar günleri kapalıdır) temin edilebilir. Lale Kart sahipleri, %20–25 oranındaki “Lale üyelerine özel indirimlerle alabilirler. Bilet alımlarında kredi kartı da geçerli ve her gösteride tam biletlerin yanı sıra öğrenciler için indirimli bilet de satışa sunuluyor.

 

 

Editör: TE Bilisim