İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI 9. KISA FİLM FESTİVALİ’NE YOĞUN İLGİ

26-27-28-29 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan Festival’de misafirler filme doyacak. 

FESTİVALDE BİR İLK

9. yılına merhaba diyen Festival, misafirlerine bir ilk yaşatarak festival boyunca açık hava film gösterimleri gerçekleştirecek.

ÜNLÜ İSİMLERLE DOLU DOLU FESTİVAL

Festival’in ilk günü Hüdaverdi Yavuz ile söyleşi gerçekleştirilirken katılımcılar, 27 Nisan’da  “Türk Sinema ve Tiyatrosu’nda Oyunculuk” Başlıklı söyleşi ile Müjdat Gezen Kültür Merkezi eğitmenleriyle buluşacak. Yine aynı gün Ertem Göreç ile“Yeşilçam’ın Çınarları” adlı söyleşi  gerçekleşecek. Festival’in 3. Gününe gelindiğinde“Çizgi Film ve Animasyon Karakterler Yaratmak” adlı atölyede Devrim Demiral bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşırken Servet Sezgin ise “Belgesel Atölyesi” düzenleyecek. Türk Sineması’nın çınarlarından biri olan Nuri Alço ise 28 Nisan’da Festival’de söyleşi gerçekleştirecek.

Festival’in son gününe gelindiğinde Ufuk Kaplan, Deniz Türker, İncilay Özdemir ile “Türk Sineması’nda Kadın Oyuncu Olmak” adında söyleşi gerçekleşecek. 

KISA FİLMLERDE ÖN ELEME SONUÇLANDI

Bu yıl 9.su düzenlenen  İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ilk elemesinin sonuçları belli oldu. 

Toplamda 578 filmin başvuru yaptığı festival yoğun ilgi görürken ön jüri ekibi büyük bir ilgiyle değerlendirmelerini yaptı. Ön jüri ekibi değerlendirmelerinin sonucunda Ulusal Kurmaca, Ulusal Belgesel ve Ulusal Deneysel kategorilerinden toplamda 35 filmi finale çıkardı.  Uluslararası Kısa Filmler içinde ise  Uluslararası Kurmaca, Uluslararası Deneysel, Uluslararası Belgesel dallarında 30 kısa film finale çıkarıldı. 

Editör: TE Bilisim