Sunuculuğunu Hande Demirel’in üstlendiği II. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Açılış Töreni, festival için özel olarak hazırlanan tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Festival bölümlerinin tanıtıldığı açılış töreninde ilk olarak, Türk sinema tarihinin bilinen ilk filmi “Ayastefanos’taki Rus Abidesinin Yıkılışı” 100. yıla özel sunuldu. 

 

Meltem Cumbul, Janset, Belçim Bilgin ve Cansu Tosun'un da aralarında bulunduğu çok sayıda genç oyuncu ve yönetmen katıldığı II. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin galasında Sam French’in, Oscar’a aday gösterilen kısa filmi Buzkashi Boys / Buzkashi Çocukları açılış filmi olarak gösterildi. Seyirciden büyük beğeni alan açılış filmiyle birlikte 14 günlük sinema maratonu başlamış oldu.


 

“Sinema’ da 100. Yıl”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan, Türkiye'nin uluslararası çapta bir festivali daha olduğunu belirterek, bu yıl Türk sinemasının 100. yılını kutladığını anımsattı.


 

Festival Genel Sanat Yönetmeni Kamil Koç, Türk sinemasının 100. yılında film üretim süreçlerinde görev alan yönetmeninden kurgucusuna genç bir kadronun dünyada nasıl bir sinema tesis ederiz düşüncesiyle yola çıktıklarını ve ekibin kurulum şeklinin, “etik, estetik ve teknik” olgularıyla direkt alakalı olduğunu belirtti.


 

Tüm Gösterimler Ücretsiz

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali 14-28 Kasın tarihleri arasında yapılacak ve tüm gösterimler ücretsiz olacak. Gösterimler İstanbul’un her iki yakasını da kapsayarak festivali şehirde yaşatacak. Beyoğlu Atlas, Majestik, Tarık Zafer Tunaya sinema salonlarında ve Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi gösterim salonunda izleyiciyle buluşacak. 

Editör: TE Bilisim