Gösterimlerine 21 Mayıs Çarşamba günü başlayan Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde engeli olan ya da olmayan tüm sinemaseverlerin bir arada takip edebildiği Engelsiz Yarışma'nın ödülleri 25 Mayıs Pazar günü sahiplerini buluyor.

Engelsiz Yarışma'da Türkiye sinemasının son dönemdeki en iyi beş filmi Seyirci Özel Ödülü, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri için yarışıyor.

Gösterimleri halen
Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu ve Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde devam eden Engelsiz Yarışma'nın ödülleri 25 Mayıs Pazar günü saat 20:00'de Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek Ödül Töreni ile dağıtılacak.

Engelsiz Yarışma’da bu sene Alphan Eşeli’nin Eve Dönüş Sarıkamış 1915 (2013), Melik Saraçoglu ve Hakkı Kurtuluş’un Gözümün Nûru (2013), Ramin Matin’in Kusursuzlar (2013), Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) ve Reha Erdem’in Şarkı Söyleyen Kadınlar (2013) adlı filmleri yer alıyor.

Gösterim takvimi için
tıklayınız.

Engelsiz Yarışma'da Söyleşiler de Engelsiz

Festival'de yarışma filmlerinin yönetmen ve oyuncuları gösterimler sonrası seyircilerle bir araya geliyor ve filme dair merak edilen soruları yanıtlıyorlar. Söyleşiler işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Festival boyunca Eve Dönüş Sarıkamış 1918'in oyuncusu Şevket Süha Tezel, Gözümün Nûru'nun yönetmeni Melik Saraçoglu, Şarkı Söyleyen Kadınlar'ın oyuncusu Deniz Hasgüler ve Kusursuzlar filminin yönetmeni Ramin Matin ile başrol oyuncusu İpek Türktan seyircilerle buluşacak.

Söyleşi takvimi için
tıklayınız.

Seyirci Özel Ödülü'ne Seyirciler Karar Verecek

Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, oyuncu Bennu Yıldırımlar ve oyuncu Selen Uçer'in yer aldığı Engelsiz Yarışma jürisi, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini belirleyecek.

Seyirciler ise yarışmada yer alan filmleri oylayarak Seyirci Özel Ödülü'ne karar verecekler. Yarışma gösterimleri sonrası dağıtılan oy pusulaları görme engelli sinemaseverler için Braille alfabesiyle basıldı.

Tüm Gösterimler Ücretsiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle
Halkbank ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Ankara Engelsiz Filmler Festivali geçen sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ücretsiz olarak seyircilerin beğenisine sunuyor. 

Festivalde tüm filmler görme engeli bulunanlar için sesli betimleme, işitme engeli bulunanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile gösteriliyor. Görme ve işitme engeli olmayan seyirciler ise Festival stantlarından edindikleri kulaklıklarla filmleri takip edebiliyorlar.


Editör: TE Bilisim