21. Sarajevo Film Festivali’nde büyük ödül “Sarajevo’nun Kalbi” için yarışan yönetmen Tunç Davut’un ilk uzun metraj filmi “Dolanma”; festival kapsamında gerçekleşen dünya prömiyerinde büyük beğeni topladı! “Dolanma”nın, festival kapsamında, gerçekleşen dünya prömiyeri; yağmura rağmen hem sinemaseverlerden, hem de uluslararası basından yoğun ilgi gördü. Gösterim öncesinde film ekibiyle birlikte sahneye çıkan yönetmen Tunç Davut’un konuşması ise salondan güzel tepkiler aldı.

 

Tunç Davut’un hem senaryosunu yazdığı, hem de yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metraj filmi “Dolanma”; 14-22 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenen 21. Sarajevo Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde, büyük ödül “Sarajevo’nun Kalbi” için yarışıyor.

“Dolanma”nın, festival kapsamında, Saraybosna’daki National Theatre’da gerçekleşen dünya prömiyerine; yağmura rağmen çok sayıda sinemasever ve uluslararası basın mensupları katıldı. Büyük ilgi gören filmin gösterim öncesi film ekibiyle birlikte sahneye çıkan yönetmen Tunç Davut; “Savaşın açtığı yaraları en iyi kapatanlardandır sanat. O yüzden filmimizin dünya prömiyerini burada yapmak, sizlerle paylaşmak bizim için büyük gurur kaynağı. Saraybosna’yı seviyoruz” şeklinde konuştu. Aralarında çocuk izleyicilerin de olduğu geniş izleyici kitlesinden oldukça güzel tepkiler alan filmin gösterimi sonrasında; genç sinemaseverler filmin anlatım diliyle ilgili yönetmen Davut’a birçok soru yöneltirken, filmin çözümlemesine dair bir sohbet de gerçekleşti.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle geçtiğimiz yıl Bolu-Aladağlar bölgesinde çekilen “Dolanma”; yaşamlarını kaçak odun keserek, dış dünyadan yalıtılmış aile yadigarı bir evde, zorluklarla sürdüren iki erkek kardeş ve bir kadının hikayesini anlatıyor. Görüntü yönetmenliğini İlker Berke’nin yaptığı, yapımcılığını Tekhne Film’in üstlendiği filmin başrollerini ise; Muhammet Uzuner, Defne Halman ve Baran Şükrü Babacan paylaşıyor.

 

Editör: TE Bilisim