Tunç Davut’un senaryosunu yazdığı ve yönetmeliğini üstlendiği ilk uzun metraj filmi “Dolanma”; 21. Sarajevo Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde büyük ödül "Sarajevo’nun Kalbi" için yarışacak! Davut’un umutsuzluk, iktidar ve aşk temalarını, Habil ile Kabil hikayesinden yola çıkarak özgün bir sinema diliyle ele aldığı filmin başrollerini; Muhammet Uzuner, Defne Halman ve Baran Şükrü Babacan paylaşıyor.

 

Tunç Davut’un hem senaryosunu yazdığı, hem de yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metraj filmi “Dolanma”; 14-22 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenen 21. Sarajevo Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde, büyük ödül “Sarajevo’nun Kalbi” için yarışacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle geçtiğimiz yıl Bolu-Aladağlar bölgesinde çekilen “Dolanma”nın dünya prömiyeri; festival kapsamında 16 Ağustos 2015, Pazar günü, Saraybosna’daki National Theatre’da gerçekleşecek.

 

Yapımcılığını Tekhne Film’in üstlendiği,  Tunç Davut'un ilk uzun metraj filmi olan “Dolanma”nın, görüntü yönetmeni ise İlker Berke. Yaşamlarını kaçak odun keserek, dış dünyadan yalıtılmış aile yadigarı bir evde, zorluklarla sürdüren iki erkek kardeş ve bir kadının hikayesini anlatan filmin başrollerini; Muhammet Uzuner, Defne Halman ve Baran Şükrü Babacan paylaşıyor.

 

“Dolanma”; Batı Karadeniz’in bir köyünde umutsuzluk içinde sıkışıp kalan, yazgılarına boyun eğen, bir şeyler yapma, bir şeyler kurma gücünü bulamayan mevsimlik orman işçisi iki kardeş ve oradan oraya savrulan bir kadının öyküsü... Yaşamlarını kaçak odun keserek, dış dünyadan yalıtılmış aile yadigarı bir evde, zorluklarla sürdüren iki erkek kardeş ve bir kadının hikayesini anlatan film; doğaya ve kendilerine yabancılaşan, ilişkileri birbirine dolanan bu üç kişinin umutsuzluklarını sorguluyor.

 

TUNÇ DAVUT HAKKINDA

Yönetmen Tunç Davut, Anadolu Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon eğitimi almıştır. İlk kısa filmi “Çatal”, Bilge Karasu’nun aynı adlı öyküsünden uyarlamadır. Kariyeri boyunca çeşitli TV filmi, dizi ve reklam filmlerinde yönetmenlik, senaristlik ve yapım yardımcılığı görevlerinde bulunan Tunç Davut, “Kınalı Kuzular” adlı belgeseli ile RTGD (Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği) tarafından En İyi Belgesel Film ödülüne layık görülmüştür.   

Editör: TE Bilisim