DAVE HOLLAND • CHRIS POTTER • LIONEL LOUEKE • ERIC HARLAND

13 Temmuz Pazartesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 21.00


Gitarda Blue Note müzisyeni Lionel Loueke, Grammy ödüllü Dave Holland, davulda son dönem caz sahnelerinin en etkili isimlerinden biri olarak anılan Eric Harland ile saksofonda Underground grubunun lideri Chris Potter’ı bir araya getiren bu proje, dünya turnesi kapsamında 22. İstanbul Caz Festivali’ne geliyor. Bang & Olufsen Turkey sponsorluğunda, 13 Temmuz Pazartesi akşamı 21.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda buluşacak olan bu dört virtüöz, usta işi müzik ve icralarını İstanbullu takipçileriyle paylaşacak.

Konser sonrasında ise Bang & Olufsen Turkey sanatçılara özel hediyeler sunacak. 1925 yılında iki genç mühendis ve girişimci Peter Bang ve Svend Olufsen tarafından Danimarka’da kurulan dünyanın en seçkin ses ve görüntü sistemleri markası Bang & Olufsen, bu yıl “The Love Affair” koleksiyonuyla 90. yılını kutluyor.

 

Dave Holland

 

İngiliz kontrbasçı Dave Holland müzik kariyerine henüz 21 yaşındayken Miles Davis’in In a Silent Way ve Bitches Brew albümlerinde yer alarak başladı. 50 yıla yaklaşan kariyeri boyunca - 20’sinin direkt kendi adına kayıtlı olduğu - modern caza yön veren kişilerle 150’ye yakın albümde bulundu. Miles Davis, Stan Getz, John McLaughlin, Herbie Hancock, Chick Corea gibi başarılı isimlerle birlikte çalan Holland, günümüzün en önemli caz müzisyenlerinden biri olarak konumlandırılıyor.

 

Chris Potter

 

Gitar ve piyanoyla başladığı müzik aşkına, Paul Desmond’ı dinledikten sonra saksofona yönelerek devam eden, Amerikalı caz saksofon virtüözü Chris Potter, ilk olarak 2002 yılında John Scofield, Adam Rogers, Kevin Hays, Scott Colley ve Bill Stewart’la birlikte yayımladığı Traveling Mercies adlı albümüyle müzikseverlerle buluştu ve eleştirmenler tarafından olumlu eleştiriler aldı. İlk profesyonel caz performansını 13 yaşında gösteren Potter, Dave Holland’la birlikte 9 çalışmada yer aldı. ECM etiketiyle 2013 yılında yayımladığı Sirens adlı albümüyle övgüleri üzerine toplayan müzisyen, müzik otoritelerince yaşayan en iyi tenor saksofon virtüözlerinden biri olarak gösteriliyor.

 

Lionel Loueke

 

New York Times tarafından “kibar virtüöz” olarak tanımlanan Lionel Loueke, ilk olarak Terence Blanchard’ın Grammy’e aday olan albümü Flow’da ve Herbie Hancock’un 2006 yılında yayımladığı Possibilities albümünde de yer aldı. İlk albümü Karibu’yu 2008 yılında yayımlayan müzisyen, ardından Mwaliko (2010) ve Heritage (2012) albümleriyle müzikseverlerle buluştu. Herbie Hancock’un direktörlüğünü üstlendiği Thelonious Monk Institute of Jazz’a katıldıktan sonra yeteneğini kanıtlayan Loueke, Afrika’nın caz müziğine kazandırdığı en önemli yeteneklerden sayılıyor.

 

Eric Harland

 

2008 ve 2009 yıllarında eleştirmen anketlerinde “davulun yükselen yıldızı” ünvanını kazanan, genç müzisyen Eric Harland, Down Beat dergisinin 65. Yıllık Okuyucu Anketi’nde Elvin Jones ve Roy Haynes ile birlikte dünyanın en çok tanınan davulcuları listesine girmeyi başardı. Genç yaşına rağmen Terence Blanchard, Ravi Coltrane, Chris Potter ve Kenny Garrett gibi önemli isimlerle birlikte çalışan Harland, ilk albümü Voyager: Live by Night’ı 2010 yılında yayımladı. 2014’te Vipassana albümünü piyasaya süren Harland, son olarak Elif Çağlar’ın Misfit (2015) adlı albümünde yer aldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, 18 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 22. İstanbul Caz Festivali, 15 Temmuz’a kadar birbirinden renkli sanatçıları ve usta müzisyenleri ağırlamaya devam edecek.

Konserlerin biletleri Biletix satış kanalları, Ana Gişe İKSV ve konser gününde etkinlik mekânından alınabilir. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabilirler. 

Editör: TE Bilisim