İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 22. İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran–15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, caz sıcağında müzikseverlerin içini aydınlatan “Kuzey Işıkları” ve Michael Kiwanuka, Hiatus Kaiyote ile Theo Croker gibi üç başarılı ismin sahne alacağı konserler sunuyor. Her iki konser de yaz gününde çimlere uzanarak izlenebilecek Uniq Açık Hava Sahnesi’nde olacak.

 

Caz Sıcağına “Kuzey Işıkları”

 

Jamaika’nın groove ustaları ve dünyanın en iyi davul-bas ikililerinden, Grammy ödüllü davulcu Sly Dunbar ve basçı Robbie Shakespeare, bugüne kadar 200 bin kayıtta yapımcı ya da müzisyen olarak yer aldı. Nils Petter Molvær ise Norveç’in elektro caz alanındaki önemli isimlerinden biri. Konserde, bu başarılı ekibe, gitarda yine Norveç caz sahnesinin aktif isimlerinden Eivind Aarset ve elektronik müzik dehalarından Vladislav Delay eşlik edecek.

Konserden önce The Asteroids Galaxy Tour sahne alarak dinleyenleri adeta hareketli bir galaksi turuna götürecek. İlk kez 2007 yılında Kopenhag’da Amy Winehouse’un alt grubu olarak sahne alan ekip, 2009 yazında Katy Perry’ye eşlik ettikleri konserlerle takipçi kitlesini genişletti. Müziğin farklı mecralarını keşfetmeyi görev edinen The Asteroids Galaxy Tour, Eylül 2014’te yayımlanan son albümleri Bring Us Together ile dinleyicilere “ayda parti” konseptli şarkılarını sundu.  Grup, İstanbul’daki bu ilk konserinde de izleyicileri kendilerini durduramayacakları ritimlerle cezbedip, funk, disko ve trip-hop’la bezeli fütüristik bir dansa davet ediyor.

 

Festivalde başarılı müzisyenlerden hareketli bir gece

“Kapanış Partisi: Michael Kiwanuka, Hiatus Kaiyote ve Theo Croker”

 

Soul ve folk müziğin Londralı yükselen genç yeteneklerinden şarkıcı-söz yazarı Michael Kiwanuka ilk kez İstanbullularla 15 Temmuz Çarşamba akşamı 19.00’da Uniq Açık Hava Sahnesi’nde yapılacak konserde buluşacak. Bu konserden önce ise sahnede sırasıyla, Afro Physicist ile geçtiğimiz yılın en iyi caz albümleri arasında gösterilen Theo Croker ve son yılların yükselen Avustralyalı neo-soul grubu Hiatus Kaiyote müzikseverlerle hareketli bir akşam yaşatacak.

Genç müzisyen Michael Kiwanuka, ilk albümü Home Again

Gecede sahne alacak ve Avusturya Büyükelçiliği desteğiyle gerçekleştirilecek, Nai Palm, Paul Bender, Perrin Moss ve Simon Mavin gibi müzisyenlerden oluşan Hiatus Kaiyote 2013 yılında Nakamarra şarkısıyla Grammy'e aday oldu. İlk albümleri Tawk Tomahawk'ı 2012 yılında yayımlayan grup, ikinci albümleri Choose Your Weapon'ı 2015'in Mayıs ayında takipçileriyle buluşturacak.

Florida doğumlu Theo Croker ise, caz efsanelerinin mezun olduğu Oberlin Konservatuarı’nı tamamladı. Klasik cazın yanı sıra çağdaş klasik müzik, hip-hop ve rap gibi farklı müzik türlerinden de etkilenen Croker, son olarak 2014’te Dee Dee Bridgewater’ın prodüktörlüğünde yayımlanan albümü AfroPhysicist ile dinleyicilerle buluştu. Roy Hargrove ve David Gilmore gibi konuk sanatçıların da bulunduğu albüm, 2014 yılının en iyi caz albümlerinin arasında gösterildi.

Kuzey Işıkları ve Kapanış Partisi: Michael Kiwanuka, Hiatus Kaiyote ve Theo Croker konserleri Coca-Cola, Türk Tuborg A.Ş., Mastercard ve Famous Talks’un da katkılarıyla gerçekleşiyor.

“Kuzey Işıkları” ve “Kapanış Partisi: Michael Kiwanuka, Hiatus Kaiyote ve Theo Croker” konserleri daha önce duyurulan KüçükÇiftlik Park yerine Uniq Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilecektir.