doğa ve sanatı birleştiren

Sanatın her dalını çocuklar için farklı atölyeler ile ilgi çekici deneyimlere dönüştüren 25-26 Haziran’da doğaya taşınıyor. Kemerburgaz Kent Ormanı içinde yer alan Üçüncü Mekan’da gerçekleşecek olan festival, ağaçların gölgesinde, yeşil çimlerin üstünde, müzik eşliğinde eğlenceli içeriği ile çocuklara eğlence dolu iki gün vadediyor.



Zahit Mungan Uçurtma Atölyesiyle çocuklar gökyüzünü süsleyecek!

Uçurtmalara yaptığı sanatla adından sıkça söz ettiren uçurtma sanatçısı Zahit Mungan ile çocuklar hayal dünyalarını Uçurtma Atölyesi’nde gerçeğe dönüştürecek ve yapacakları uçurtmaları özgürce uçuracaklar. Sürdürülebilir dünyanın olmazsa olmazlarından geri dönüşüm konusuna da her zaman önem veren festival, Melis Çörtlen ile Geri Dönüşüm Kâğıt Atölyesi’nde çocukların bilinçlenmesini sağlarken, yaratıcılıklarının da artmasını destekliyor.

Resim sanatçısı Esma Kahveci önderliğinde gerçekleşecek Ustaların İzinden Resim Atölyesi’yle çocuklar yeteneklerini eğlenirken keşfedecekler. Gelişen dünyanın vazgeçilmez ifade sanatı olan grafiti atölyesinde ünlü sokak sanatçısı Doğukan Oraklı ile bir araya gelecek çocuklar, hayal güçlerinin grafitiye dönüştürecek ve festivalin renkli dünyasına hayal güçlerini katacaklar. Cansu Sakız ile Porselen Boyama Atölyesi çocukların yeteneklerini ortaya çıkarken, farklı malzemelerle çarpıcı tasarımlar üretebilmeyi öğretiyor. Annelerin ve çocukların bir arada katılabileceği Fatoş İlhan ile Doğa ile Resim, Yüz Boyama ve Oyun Hamuru Yapımı atölyesinde ise anneler çocukları ile zaman geçirebilmeyi ve çocuklarının becerilerini birlikte keşfedebilme deneyimi yaşayacak. Hande Alparslan ile çocuklar sevdikleri hayvanlarla Hayvan Figürleri Suluboya Atölyesi’nde buluşuyor. Minikler, Tuba Geçgel ile Tie Dye T – Shirt Boyama Atölyesi’nde kendi tasarladıkları tshirtleri giyebilecek.

Festivalin önemli yıldızlarından biri ise Paris St Germain Turkey Futbol Akademisi… Geleceğin futbol yıldızlarının ön seçmelerinin yapılacağı akademide çocuklar futbol antrenmanı ile doğada sporun tadını doyasıya yaşayacak. Kitlesel Resim Atölyesinde Erin İlkcan Aslan, Rozet Yapım Atölyesinde Hilal Can, Uçarak Resim Atölyesinde Aylin Albayrak, Ses ve Kolaj Atölyesi’nde Defne Akçay miniklere atölyelerde sanatla ve eğlenceyle buluşturacak.

Work In Progress Atölyesi Seçkisi Açıklandı Work In Progress Atölyesi Seçkisi Açıklandı

 

Doğada’nın biletleri https://www.passo.com.tr/tr/etkinlik-grubu/art-kids-fest-dogada-ucuncu-mekan-kemerburgaz-istanbul-passo/175613 sitesinde ve festival kapısında satılıyor.

 

https://artkidsfest.com/  Adres: İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı 3. Kapı 
Editör: TE Bilisim