Mercedes-Benz Türk’ün desteğiyle Ankara’da 'London Brass' rüzgarı...

İngiltere‘nin en önemli nefesli sazlar ustalarını bir araya getiren London Brass, Türkiye’de ilk kez Mercedes-Benz Türk’ün desteğiyle, 32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında sahneye çıktı. 
Klasik müziğin yanı ısra Tina Turner, Sting, Paul McCartney, Robbie Williams, Tom Jones gibi dünyaca ünlü popüler müzik sanatçılarıyla da konserler veren London Brass, Ankaralı müzilseverlerden büyük ilgi gördü.

Mercedes-Benz Türk, kültür sanata desteğini aralıksız sürdürüyor 

İlk kez sponsor olduğu 2006’dan bu yana, Uluslararası Ankara Müzik Festivali’ne desteğini sürdüren Mercedes-Benz Türk, Türkiye’den ve yurtdışından seçkin sanatçıları ve nitelikli yapıtları Ankaralı sanatseverlerle buluşturmaya devam edyor. Ankara’nın yanı sıra İstanbul Müzik Festivali’nin de en uzun soluklu destekçisi olan Mercedes-Benz Türk, hem sanatseverlere kültür ve sanat çalışmalarının seçkin örneklerinin sunulmasına, hem de Türkiye’nin ulusal, kültürel ve sanatsal değerlerinin uluslararası düzeyde tanıtılmasına önemli bir katkı sağlıyor.

 

Genes: “Dünyanın yıldız sanatçılarını müzikseverlerle buluşturmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz”

Mercedes-Benz Türk olarak, Uluslararası Ankara Müzik Festivali’ne 9 yıldır aralıksız destek olduklarını belirten Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes; dünyanın yıldız sanatçılarını Türkiyeli müzikseverlerle buluşturmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Genes; eversel bir dil olan müziğin toplumların birleştirerek ileriye taşıdığına inandıklarını ve bu çerçevede, kültür & sanat çalışmalarını uzun yıllardır desteklediklerini ifade etti.  

Nefesli sazların yıldız topluluğu: Londan Brass

İngiltere‘nin en önemli orkestralarının baş çalgıcılarının bir araya gelerek oluşturduğu nefesli sazlar topluluğu London Brass, klasik müziğin yanı sıra pek çok film müziğine de imza attı ve Tina Turner, Sting, Paul McCartney, Robbie Williams, Tom Jones gibi dünyaca ünlü popüler müzik sanatçılarıyla konserler verdi.  Olağanüstü performanslarıyla dünya üzerinde benzersiz bir hayran kitlesi bulunan ve 2016 yılında 30. yılını kutlayacak olan grup, Türkiye’de ilk kez Ankara Müzik Festivali‘nde sahne aldı. 

Editör: TE Bilisim