Bu yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında 20’ncisi yapılacak Adana Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu. 

Altın Koza Film kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın her geçen yıl daha fazla ilgiyle izlendiğini söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, finalist filmleri değerlendirecek jüri üyelerinin de belli olduğunu açıkladı.



En iyi filmin 350 bin TL ödül kazanacağı 20. Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanı, Berlin Film Festivali Avrupa Pazarı Direktörü Beki Probst... 

Festivalde görev yapacak jüri üyeleri ise; Yönetmen Pelin Esmer, yapımcı Türker Korkmaz, görüntü yönetmeni Özgür Eken, oyuncular Melisa Sözen ve Yiğit Özşener ile müzisyen Cengiz Onural. 

YÖNETMENLERDEN ÖZEL ÖDÜL 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında Film Yönetmenleri Derneği de (Film- Yön) En İyi Yönetmen Ödülü verecek. Film-Yön jürisi İsmail Güneş, Ezel Akay ve Handan Öztürk’ten oluşacak. Film-Yön ve Altın Koza Film Festivali tarafından ilk olarak 19. Altın Koza’da verilmeye başlanan bu ödülün amacı, sinemanın temel yaratıcısının, yani yönetmenin daha iyi tanımlanması ve farklılığının algılanması konusunda bir ufuk açmak olarak nitelendiriliyor. Uygulamayla, seyircilerin dikkati yönetmen sinemasına çekilmeye çalışılıyor. Festival kapsamında her yıl verilen ödüllerden SİYAD En İyi Film Ödülü jürisinde ise sinema yazarları Serdar Akbıyık, Yeşim Burul Seven ve Olkan Özyurt görev yapacak. Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ödüller, 22 Eylül tarihinde yapılacak Büyük Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

12 FİLM YARIŞACAK

Çanakkale: Yolun Sonu /
Mustafa Kemal Uzun
Daire / Atıl İnaç
Eve Dönüş Sarıkamış 1915 /
Alphan Eşeli
Gözümün Nuru /
Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu
Hadi Baba Gene Yap /
Emre Yalgın
Hayat Boyu / Aslı Özge
Jin / Reha Erdem
Köksüz / Deniz Akçay Katıksız
Lal / Semir Aslanyürek
Soğuk / Uğur Yücel
Yarım Kalan Mucize /
Biket İlhan
Yozgat Blues /
Mahmut Fazıl Coşkun



Editör: TE Bilisim