Tam 13 yıldır kesintisiz bir şekilde süren, her sene farklı bir tema ile kat be kat zenginleşerek gerçekleşen İstanbul'un Kültür, Sanat, Yaşam Festivali 360 Dereceden Aşk || @Love360Fest, onlarca kültür, sanat, tasarım profesyonelinin, yüzlerce eserin, pek çok kurum ve STK’nın katılımıyla yine büyük bir heyecan ve tutkunun meyvesi olarak bu sene 14’üncü kez hayat bulacak.

Fikir annesi Işık Gençoğlu küratörlüğünde, Istanbul Concept ve İstanbul Yaratıcı Endüstriler Derneği organizasyonu ile ve ayrıca Danışma Kurulu’ndaki Esin Çelebi Bayru, Pınar Kartal Timer, Itır Erhart, Ecmel Ayral, Bahadır Kaleağası, Oğuzhan Kayan, Mike Norman gibi değerli isimlerin katkılarıyla bu festival tüm şubat ayı boyunca İstanbul’u AŞK ile saracak. Ana mekân sponsorunun, 130 yıllık tarihinde pek çok unutulmaz isme “ev” olmuş Pera Palace Hotel’in olduğu festivalin bu seneki teması: EVİN NEREDE? / WHERE IS (YOUR) HOME?  

14 yıldır cinsiyet, din, dil, ırk farkı gözetmeyen festivalin 2022 teması: EVİN NEREDE? / WHERE IS (YOUR) HOME?

14’üncü 360 Dereceden Aşk Festivali bu sene, yangınlardan sonra evsiz kalan canlılardan, göçe mecbur bırakılıp evlerini terk etmek zorunda kalanlara kadar yaşamın tüm aktörlerine ve tüm olgularına projeksiyon tuttuğu “Evin Nerede? / Where is (Your) Home?” teması altında güçlü konular, çarpıcı eserler ve ilham veren hikâye anlatıcıları ile geliyor. Yaptığı uluslararası kapsamdaki çağrı ile söyleyecek sözü olanlar, eserleri ve etkinlikleri ile festivale katılanlar aşkın etrafında toplanıyor. Festivale EV olan mekanlar ise İstanbul’un en tarihi semtlerinden biri olan Pera bölgesini kapsayan bir adada toplandı. Başta PERA PALACE HOTEL olmak üzere, SOHO HOUSE, ROMA KULÜBÜ DERNEĞİ ve Tomtom Mahallesi’nde Nur-u Ziya Sokak’ta yer alan ISTANBUL CONCEPT GALLERY festivalin sanatçılarına ve etkinliklerine ev sahipliği yapıyorlar.

 

Tüm katılımcı, sanatçı ve tasarımcılardan “EV” kavramını yeniden yorumlamasını, bir metafor olarak ilettiği “Evin Nerede?” sorusunu cevaplamasını isteyen festivalin Danışma Kurulu üyelerinden Pınar Kartal Timer, konuya istinaden düşüncelerini şöyle ifade ediyor:

“70 milyonu mecburen, toplamda 280 milyon insan göçmen, 50 milyar kuş göçmen, bazıları ev denen yerden kaçarak sığındıkları yerde göçmen... Ya dünyamız, büyük evimiz, daha ne kadar evimiz olarak kalacak?

Her sene gündemden seçtiği konularla fark yaratan Aşk Festivali, bu sene ‘Evin Nerede’ diye soruyor. Benim için; huzur bulduğum, iyi hissettiğim ve iyi hissettirildiğim, sevdiğim sevildiğim, güven içinde olduğum her yer evim…”

Pazarlama trendlerinin dışında durarak kalp sembolü kullanmayan ve 14 Şubat’ı kutlamayan festivalde Şubat 2022’de neler var?

Festival bu sene de, farklı lokasyonlarda sergiler, etkinlikler, film gösterimleri, sanatçı sohbetleri ve performanslarla dolu dolu geçecek. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın #2030SıfırAçlık hedefini sahiplenerek sıfır atık vb. atölyelerinin yanı sıra ayrıca festivalin markalaşan projeleri olan Aşkı Konuşanlar Konferansı, Lovers Bazaar, İsmet Yazıcı moderatörlüğünde İlahi Aşk Sohbetleri, İtalyan Şef Francesca Rosa direktörlüğünde Aşkın Damakta Kalan Tadı gibi etkinlikler de kültürel mirası merkeze alarak, güncel bir dille yeni nesli değerlerimizle buluşturacak.

 

14’üncü Uluslararası 360 Dereceden Aşk Festivali Programı

*   SERGİLER / Şubat ayı boyunca

Evin Nerede Sergisi - PERA PALACE HOTEL / 3 Şubat, Perşembe - Açılış

Cumhuriyet öncesi ve sonrası Pera tarihinin canlı tanığı Pera Palace Hotel festivalle birlikte kapılarını görsel sanatlara ayırdığı özel alanda daimî olarak açıyor. Istanbul Concept iş birliği ile düzenli sergi alanı olarak kullanılacak salonlarında festivalin ana temasını sahiplenen ve pek çok anlamda farklı yorumların yer aldığı sergi “Evin Nerede?” sorusuna kurgulanmış farklı ütopyalar üzerinden konsantre oluyor. Beyoğlu’nun değişen yüzünün geçici olduğunun altını çizen sergi; “sanatın olduğu her alan arzu ettiğimiz yaşama açılan evlerdir,“ diyor ve ekliyor: “Buradayız! Hiçbir Yere Gitmiyoruz!” Işık Gençoğlu küratörlüğündeki sergide Yonca Saraçoğlu, Banu Birecikligil, Hülya Botasun, Hakan Cingöz, Şerif Sümer, Burcu Urgut, Andreas Georgiadis, Nihal Gündüz, Coşkun Sami gibi değerli sanatçılar bir araya geliyor.

Hands Free Vol.1 Sergisi - ISTANBUL CONCEPT GALLERY / 3 Şubat, Perşembe - Açılış

Karantina günlerinden çıkan ‘elle tutulur’ yaratıcılık Sanat365 oluşumu iş birliği ile 14. Uluslararası 360 Dereceden Aşk Festivali’nde!

Sanatçıların pandemide evlerde kapalı olduğumuz süreçten ilham alarak ürettikleri eserlerin ilk olarak Sanat365 dijital platformunda sanat severlerle buluştuğu Hands Free Vol.1 sergisi, şimdi yaratıcı kimlikleri ile ön plana çıkan değerleri sanatçıların ‘EL’ kavramını inceledikleri eserleri ile fiziki olarak Istanbul Concept Gallery’de sergileniyor.

Ellerimizin yerini tuşlara, zamanla da zihne bırakacağı teknolojik devrim çağına doğru hızla koșarken, bir anda durup, ellerimize nasıl da sahip çıkmamız gerektiğini anladığımız kapanma sürecinde üretilen ve “EL” kavramını irdeleyen eserler, bugün 14.sü düzenlenen 360 Dereceden Aşk Festivali’nin disiplinlerarası programında “Evin Nerede?” konseptinin içinde kendine yer buluyor. Çünkü insan, içinde dönüp durduğu evini de elleriyle yapıyor.

Koordinatörlüğünü Şanel Şan Sevinç’in üstlendiği, küratörlüğünü Elif Seyrekbasan Toz ve gösterim yönetmenliğini Besray Köker’in yaptığı sergide yer alan sanatçılar: Aliye Arslan, Ceyda Hüseyinoğlu, Desen Halıçınarlı, Güneş Özmen, Hüseyin Rüstemoğlu, İrem Çamlıca, İrem Çoban, Lütfiye Kösten, Nilgün Sabar, Nuray Özler Yolcu, Ömer Faruk Kılıç, Pelin Yazar, Sebre Bahçeci, fotoğraf sanatçısı Begüm Yıldırım, illüstratör Gül Arı, heykel sanatçısı Tamar Arapoğlu ve tasarımcı Ümit Gündüz.   

 

Bıraktığın Yerde/Mİ/yim?– SOHO HOUSE / 8 Şubat, Salı - Açılış

Özel bir üyelik kulübü olan ve dünyadaki her türlü çeşitliliğe-çevreye sahip çıkan yaklaşımı ile bilinen Soho House, festivale ev olan özgün mekânlardan biri. Soho House’da Işık Gençoğlu küratörlüğünde izleyeceğimiz sergideki bazı sanatçılar: Burak Karavit, Deniz Çobankent, Deniz Uçkun, Ersin Gürtel, Gabrielle Reeves, Genco Gülan, Melis Boyacı, Nesrin İçen, Neşe Çoğal, Nurgül Gün Güney, Olga Alexopoulou, Tayfun Pirselimoğlu, Dicle Çiftçi, İpek Yeğinsu, Zeynep Develi.

Unutmama Sergisi - ROMA KULÜBÜ DERNEĞİ / 9 Şubat, Çarşamba - Açılış

Bu sene 14’üncü Uluslararası 360 Dereceden Aşk Festivaline ev sahipliği yapan özel mekanlardan biri olan Roma Kulübü Derneği; “Evin Nerede?” teması çerçevesinde, sanat hayatları boyunca eserleri pek çok kez sergilenmiş, kendilerinin ve eserlerinin İstanbul dışında Dünya’nın çeşitli yerlerini de kendilerine ev belledikleri kıymetli sanatçıları ağırlıyor.      

Sergi süresince farklı günlerde, bu takdir ve beğeni toplamış sanatçıların izleyicilerle “yüz yüze” gelmesi hedefleniyor. Ele aldıkları konular itibariyle ürettikleri eserler, tarihin ağır sayfalarında yerini almış bazı konuları tekrar gündeme çağırarak vicdani bir tercihle “unutmamamızı” sağlıyor.

 

Işık Gençoğlu küratörlüğündeki sergide yer alan bazı sanatçılar: Genco Gülan, Belit Sak, Işıl Güleryüz, Işıl Gönen, Esra Ural, Didem Kavuzlu, Coşkun Sami, Salih Keleş, Elena Papadimitriou, Işın Çaçur, Murat Ilgın, Emine Bıyıklı, Candan Terwiel, Serina Haratoka Tara, Ümit Ünal.

 

** Istanbul Concept sanatçı ekleme çıkarma, eserlerin sergileme alanını değiştirme hakkını saklı tutar.

 

*   LOVERS BAZAR @ PERA PALACE HOTEL / 9 Şubat, Çarşamba

Tüketimi çılgınlığa çevirmeden, alana da verene de fayda sağlayan ve bu sayede mutlu eden, yardımlaşma kültürümüzü yeniden vicdani normlara döndüren Lovers Bazaar’da sağ elin verdiğini sol el görmüyor. Pera Palace Hotel’in balo salonunda, farkındalığı yüksek markalar, elbette sürdürülebilirlik ve karbon ayak izi hakkında duyarlılığı olan tasarımcılar ve STK’lar bir araya geliyor; gerek sanat eserleri ve tasarım ürünleri, gerekse el emeği ürünler sergilenerek yeni sahiplerini bulması ve bu değiş-tokuştan Dünya Gıda Programı’na kaynak oluşturulması planlanıyor. Tüm gününüzü Pera’da geçirmek için güzel bir fırsat. Üstelik alan içinde gün boyu çeşitli performans ve sohbetlerin gerçekleşmesi de hedefleniyor.

 

 

*    AŞK İLE AŞ PAYLAŞMA @ TAKSİM / 14 Şubat 2022, Pazartesi

Festival; 14 Şubat'ı kutlamak yerine o akşam Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile Taksim'de evsiz dostlara çorba ve tatlı dağıtarak katkıda bulunuyor.

İSTANBUL YENİ BİR FESTİVAL KAZANIYOR İSTANBUL YENİ BİR FESTİVAL KAZANIYOR

 

*   SİNEMA GÖSTERİMLERİ @ SOHO HOUSE / 16-17-18-19-20 Şubat

Festivalin, sinema eleştirmeni ve reklamcı Özkan Binol moderatörlüğündeki film kategorisine Soho House ev sahipliği yapıyor. 2022 teması olan “Evin Nerede?” konseptiyle bağlantılı olarak beş gün boyunca, “Haliç Goldenhorn” gibi alternatif filmlere destek sağlayan kurum ve platformlarla iş birliği içinde her gün sabah ve akşam olmak üzere, yerli-yabancı / kısa ve uzun metraj filmlerden oluşan özel bir seçki sunuluyor. Film gösterimleri öncesinde sinema dünyasından tanınmış sanatçılarla (sinema yazarları, yönetmenler vb.) film hakkında kısa söyleşiler gerçekleşiyor. Bunlardan en heyecan uyandıranlardan biri de 18 Şubat, Cuma akşamı “Ben O Değilim” filmi gösterimi ve sohbeti ile festivale katılacak sanatçı Tayfun Pirselimoğlu. (Editöre not: Sinema gösterimlerinin ayrıntılı takvimi ve konuk sanatçıların isimleri yakın bir tarihte sizlerle ayrıca paylaşılacaktır.) 

 

*   AŞKI KONUŞANLAR KONFERANSI @ PERA PALACE HOTEL / 24 Şubat, Perşembe   

Bu konferans; iş dünyasında ve sosyal yaşamda özgün çizgileri ile yer etmiş, fark yaratan ve ilham veren özel isimleri ağırlıyor. Her biri birbirinden kıymetli konuşmacılar “Aşk” şemsiyesi altında farklı farklı açılardan “Evin Nerede?” temasına değiniyorlar ve pek çok konuda taze bir bilinç oluşturmamıza katkıda bulunuyorlar. Sloganı ise #iyilerkazanacak! (Editöre not: Konferans katılımcılarının isimleri yakın bir tarihte sizlerle ayrıca paylaşılacaktır.)  

 

*   AŞKIN DAMAKTA KALAN TADI @ ROMA KULÜBÜ DERNEĞİ / 24 Şubat, Perşembe

Festival sergilerinden birine de ev sahipliği yapan, @Love360Fest destekçilerinden Roma Kulübü Derneği’nde festivalin kapanışını temsilen bir gastroart etkinliği gerçekleşiyor. Sınırlı kontenjan ile sanat eserleri ile çevrili bir alanda düzenlenecek gecenin maestrosu Şef Francesca Rosa. Kendi hazırladığı özel menü ile konuklara sanat ve lezzet dolu bir akşam vadediyor.  

 

  İLAHİ AŞK SOHBETLERİ @ SOHO STUDIO’dan ONLINE yayın / Şubat ayı boyunca her Cumartesi

Festival kapsamında 2016 yılından bu yana, Belgesel Yapımcısı, Yönetmen ve Yazar İsmet Yazıcı moderatörlüğünde gerçekleşen İlahi Aşk Sohbetleri bu sene Soho House Studio’dan zoom sistemi ile online gerçekleşiyor.  

Çağrı Dörter, İzzet Ers, Mehmet Genç ve Metin Bobaroğlu gibi değerli isimlerin konuşmacı olacağı sohbetler; 14’üncü Uluslararası 360 Dereceden Aşk Festivali’nin teması olan “Evin Nerede?” sorusuna karşılık “cevabı arayanlar ve bulabilme ihtimali olanlar, yolda olanlardır” felsefesine odaklanıyor. “Yolcu” adlı belgesel üzerinden, şubat ayında her cumartesi “Yolcu”nun konukları, dört elementin; “ateş”in, “su”yun, “hava”nın ve “toprak”ın dolayımında bize “insan”ı hatırlatacak… Çünkü, topraktan, sudan, ateşten ve havadan başlayan evrenin ve insanın yolculuğu, yine bu dört temel elemente yolculuğuyla, bu dört temel elementi kavrama çabasıyla devam eder.

Editör: TE Bilisim