İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, onuncu kez Akbankın desteğiyle düzenlenecek İstanbul Film Festivali heyecanı başlıyor! Her yıl yaklaşık 150 bin izleyiciye ulaşan, Türkiyenin en büyük sinema etkinliği, 5 Nisanda 33. kez perdelerini açıyor. Programı açıklandığı günden bu yana sinemaseverlerden büyük ilgi gören 33. İstanbul Film Festivali’ni sinemaseverler İKSV Mobil uygulaması ile, her an takip edebilecek.

 

Akbank’ın onuncu kez desteklediği İstanbul Film Festivali’nin 33’üncüsü, 5-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Programındaki filmlerin niteliği ve çeşitliliğinin yanı sıra izleyici sayısıyla da önder konumunu koruyan İstanbul Film Festivali, 4 Nisan Cuma akşam, NTV’den canlı yayımlanacak açılış töreniyle başlayacak. 33. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nin hemen ardından Stephen Frears’in, festival kapsamında “Akbank Galaları”nda izlenebilecek son filmi Philomena / Umudun Peşinde, açılış filmi olarak gösterilecek.

 

Sinemaseverler bu yıl festival programına, festivalin resmî web sitesi film.iksv.org’un yanı sıra İKSV Mobil uygulamasından da ulaşabilecek. Vodafone Red’in katkılarıyla geliştirilen İKSV Mobil uygulaması AppStore ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilecek.

 

İstanbul Film Festivali ve İKSV’nin bütün etkinlikleri hakkında son haberlerin takip edilebileceği, festivalle ilgili videoların kolayca izlenebileceği, kişiye özel çizelgeler ve hatırlatmaların oluşturulabileceği İKSV Mobil, kullanıcılarına çeşitli dönemlerde gönderilecek bildirim mesajlarıyla, kampanyalardan yararlanma şansını da verecek. Tüm festival ve etkinliklerin fotoğraf ve videolarının bulunduğu zengin bir arşive ulaşılabilecek mobil uygulamada kullanıcılar, "Program" ve "Çizelge" fonksiyonlarını cep telefonlarından ve tabletlerinden rahatça kullanarak, programlarını organize edebilme imkânı elde edecek. İKSV Mobil sayesinde beğenilen etkinlikler, "Benim Takvimim" alanına eklenerek Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sayfalarında paylaşılabilecek ve e-posta yoluyla istenilen kişiye yollanabilecek. Tercih edenler seçtikleri etkinlikleri aynı şekilde cihazlarının kişisel ajandalarına da ekleyebilecek ve hatırlatma yoluyla, bu etkinlikleri kaçırma riskini önleyebilecek.

 

İKSV Mobil uygulamasına ek olarak festivaldeki filmlerin bilgileri, festivalin çizelgesi, etkinlikleri ve tüm detaylarını içeren festival kitapçığı da festival sinemalarından 5 TL üzerinden temin edilebilir.

 

Festivalle ilgili gelişmeler, festivalde yarışacak filmlerin yönetmenleriyle röportajlar ve daha birçok güncel bilgi ise, festivalin Facebook ve Twitter sayfalarına ek olarak istfilmfest.tumblr.com adresindeki festival blogundan takip edilebilecek.

 

Festival sinemaları, seansları, biletleri, indirimleri

 

Bu yıl da programındaki filmlerin niteliği ve çeşitliliğiyle öne çıkan İstanbul Film Festivali, sinemaseverlere 20nin üzerinde bölümde 230u aşkın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları, sunumlar ve sinema dersleriyle dolu iki hafta sunacak. Son bir yılın nitelikli yapımlarından sinemanın unutulmaz klasiklerine, usta yönetmenlerin başyapıtlarından 2014 başında gerçekleştirilen Sundance ve Berlin film festivallerinde prömiyerleri yapılan yepyeni eserlere, belgesellerden çocuk filmlerine uzanan bir yelpazedeki programı takip etme imkânı sunan festivalde; Türkiye’de sinemanın 100. yılı için özel olarak hazırlanan “Bu İkiliye Dikkat”, Polonya Deneysel Canlandırma Sineması”, Fransa’da bağımsız sinemanın çehresini değiştiren yapımcı, yönetmen, dağıtımcı Marin Karmitz adına MK240. Yıl gibi 2014 yılına özel bölümler de izleyicilerle buluşacak.

 

Festivalin gösterimleri ise Beyoğlu’nda Atlas, Beyoğlu, Nişantaşı City Life (Citys), Ortaköy’de Feriye ve Kadıköy’de Rexx olmak üzere 5 sinema ile İstanbul Modern ve Pera müzelerinin salonlarında yapılacak. Seanslar geçen yıllarda olduğu gibi 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30. Festivalin büyük ilgi gören “Geceyarısı Çılgınlığı” bölümü bu yıl da devam ediyor. Festival süresince her cuma ve cumartesi gecesi 24.00 seansında bir film izleyicilere sunulacak.

 

Festival biletleri, Biletix satış kanalları ile Atlas ve Rexx sinemalarındaki ana gişelerden temin edilebilir. Biletler festival boyunca tüm festival sinemalarından da alınabilecek. Bilet fiyatları tam 16 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü sinemaseverler için ise 21.30 seansları ve Akbank Galaları’nın ilk gösterimleri haricinde 11 TL olacak. Akbank Galaları bölümündeki filmlerin Atlas Sineması’nda yapılacak olan ilk gösterimlerinin bilet fiyatları 20 TL olacak. Hafta içi gündüz seanslarındaki indirimli bilet uygulaması bu yıl da devam edecek. İstanbul Modern ve Pera müzelerinin salonlarındaki gösterimlerin tümü, diğer salonlardaki gösterimlerin ise hafta içi 11.00, 13.30 ve 16.00 seansları yalnızca 6 TL olacak.

 

Lale üyeleri biletlerini %25e varan özel indirimlerle temin edebilecek. Festival Sponsoru Akbank’ın Axess Kart sahipleri de, festival boyunca hafta içi gündüz seansları haricinde satın alacakları biletlerde %20 özel indirimden yararlanabilecek.



Editör: TE Bilisim