Elite World Hotels İstanbul ev sahipliğinde 3. Uluslararası Van Gölü Film Festivali Basın ve Medya Lansmanı 31 Ağustos 2014 Pazar günü 17:00 ile 20:00 arasında gerçekleşti.

Lansman kokteyl ile başladı ve  fuaye alanında medya mensuplarının aldığı röportajlardan sonra programa geçildi. Festival lansman programında 3 senenin ayrı ayrı çalışmaları sinevizyon olarak sunuldu. 

3. Uluslararası Van Gölü Film Festivali İstanbul Lansmanı Salon konuşmalarında Festival Yönetim Kurulu Başkanı Bager Oğuz Oktay, Festival Belgesel Jüri Başkanı Korkut Akın, Sesam Başkanı Yılmaz Atadeniz, Van Dernekler Federasyonu (Van- Fed) Başkan Yardımcısı İsmail Ayaz ile Van İş Adamaları Derneği Başkanı Fatih Hatunoğlu Sinema, Van ve Festival hakkında konuşmalarını gerçekleştirdiler.


Konuşmacıların festivalin Van için ve sinema sektörü için önemine değinildi, Van'ın doğal bir plato olabilecek bir yapıya sahip olduğu ve burada her türlü sinema faaliyetinin festivalin amaçlarından biri olduğu açıklandı.


Festival Yönetim Kurulu Başkanı Bager Oğuz Oktay Van 'ın tarihine ve önemine değinerek festivalin amacı, misyonu ve vizyonuyla festivalin genel programı hakkında konuşma yaptı. Sürdürülebilir bir proje olan festivalin değeri olan yeri bulacağına inandığını ve bunun için çalıştıklarını sözlerine ekledi.



Sesam Başkanı Yılmaz Atadeniz'in çağrısı yerel yönetimler ve iş dünyasına yönelikti; Festivalin geliştirilmesinin Van için önemine değinerek bu festivali geliştirerek sahip çıkılması için çağrıda bulundu.



Belgesel Jüri Başkanı Korkut Akın, sinema filmleri kadar belgesel filmlerin önemi ve bunun festival içinde sunumunun değeri ile sonuçları hakkında konuşma yaptı.


Van- Fed Başkan yardımcısı İsmail Ayaz Van'ın önemine ve festivalin Van'da yaratacağı etkiye değinerek festivali destekleyeceklerini açıkladı.



Vişad başkanı Fatih Hatunoğlu da Van'ın her alanda geliştiğini ve sinema alanında da gelişeceğini, bunun için kendileri üzerine düşen her şeyi yapacaklarını söyleyerek, basına seslenip tüm basın-medya mensuplarını Van'a davet ettiğini açıkladı.

Festival yönetim kurulu, sanatçılar, sinemacılar, sinema kurumları, sivil toplum kuruluşları,  iş dünyası, Başbakanlık Basın danışmanı Sayın Murat Bakbak, Basın & Medya mensupları ile halkın katıldığı Festival lansmanında Van'da sinemanın gelişmesi ve sinema hakkında yapılabilecek yeniliklere de değinildi...

Editör: TE Bilisim