Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan ve bu yıl  25 Eylül - 12 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen 23. Akbank Caz Festivali, üçüncü haftasında da dünyaca ünlü caz sanatçıları ve topluluklarını müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

 

Zengin konser programı, atölye çalışmaları, paneller, yarışmalar, cazlı brunch’lar ve Kampüste Caz konserlerinin yer aldığı 23. Akbank Caz Festivali’ni kaçırmayın. 

 

23. Akbank Caz Festivali Üçüncü Hafta Konserleri

 

 

08 Ekim 2013, Salı

 

CIRCUS, CINEMA and SPAGHETTI – SEX MOB plays Fellini: The Music of Nino Rota

08 Ekim 2013, Salı saat: 21.30  Babylon

 

23. Akbank Caz Festivali’nin “Caz ve Sinema” adını taşıyan bölümünde 08 Ekim 2013, Salı günü Steven Bernstein önderliğindeki Sex Mob’un Grammy adayı Sexotica albümünün üzerinden geçen yedi yılın ardından hazırladığı ‘Cinema, Circus & Spaghetti - Sex Mob Plays Fellini: The Music of Nino Rota’ projesi yer alıyor. Federico Fellini’nin filmlerinin vazgeçilmezi İtalyan besteci Nino Rota’nın eserlerinden yola çıkarak yaratıcılığın sınırlarını zorlayan New Yorklu topluluk, filmlerinde sinema, sirk ve spagettiden, yani yaşamının her anından esinlenen ünlü yönetmenin izinden korkusuzca ilerliyor. Babylon’da 08 Ekim 2013, Salı günü gerçekleştirilecek etkinliğe cazseverler, kendilerine has doğaçlama saykodelik melodileriyle dinleyenleri geçmişten günümüze uzanan gerçeküstü ritimlerle buluşturan Sex Mob’un müzik kurallarını alt üst eden performansıyla Festival’in kaçırılmaması gereken gecelerinden birine tanıklık edecek.

 

 

Birsen Tezer

08 Ekim  2013, Salı saat: 20.30 Caddebostan Kültür Merkezi

 

Türkiye’nin yetiştirdiği en özel seslerden biri olan, sesi ve zarafetiyle hüznü çekilebilir kılan ender

sanatçılardan Birsen Tezer, Festival kapsamında 08 Ekim  2013, Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki konseriyle müzik tutkunlarıyla birlikte olacak.

 

 

 

 

 

 

 

09 Ekim 2013, Çarşamba

 

 

Jehan Barbur featuring İlhan Erşahin

09 Ekim 2013, Çarşamba saat: 20.30 Caddebostan Kültür Merkezi

 

Jehan Barbur ve İlhan Erşahin, 23. Akbank Caz Festivali kapsamında özel bir performans için bir araya geliyor. Günümüz Türk caz sahnesinin en önemli şarkıcı ve bestecilerinden biri olarak gösterilen, hikâye odaklı masalsı şarkıları ile çağdaş kadın ozan geleneğini günümüzde de sürdürmeyi başaran Jehan Barbur ile İlhan Erşahin’in 09 Ekim 2013, Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecekleri performanslarında Çağrı Sertel  konuk sanatçı olarak yer alacak.

 

İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions

09 Ekim 2013, Çarşamba saat: 22.30 Babylon

 

İlhan Erşahin, İstanbul’un eklektik ruhunu kendi tarzında tercüme ederken caz, rock ve dans müziğinin ögelerini bir araya getirdiği ‘İstanbul Sessions’ projesiyle 09 Ekim 2013, Çarşamba günü Babylon’da sahne alacak, İlhan Erşahin’e basta Alp Ersönmez, davulda Turgut Alp Bekoğlu ve perküsyonda İzzet Kızıl eşlik edecek.

 

 

10 Ekim 2013, Perşembe

 

Rova Saxophone Quartet

10 Ekim 2013, Perşembe saat: 21.30 Babylon

 

Rova Saxophone Quartet, bu yıl aramızdan ayrılan caz üstadı Butch Morris’in anısına,                     23. Akbank Caz Festivali’nin en özel gecelerinden birine imza atacak. Butch Morris’in canlı performanslarıyla yakaladığı ruhu yansıtmak için 10 Ekim 2013, Perşembe günü Babylon’da düzenlenecek ‘Rova Plus presents: No Favorites! (for Lawrence Butch Morris)’ gecesinde sahne alacak San Francisco’lu topluluğa, bu özel performanslarında, yerli ve yabancı pek çok sürpriz isim eşlik edecek. 

 

23. Akbank Caz Festivali hakkında detaylı bilgi almak için www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com adreslerinin yanısıra Akbank Sanat iPhone uygulaması ve facebook.com/AkbankSanat, twitter.com/AkbankSanat adreslerini takip edebilirsiniz.

23. Akbank Caz Festivali ile ilgili metin ve görselleri aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

https://www.dropbox.com/sh/wvh5hjsso5ad8vg/J4-BKcUujn

 

Editör: TE Bilisim