Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke ve Eric Harland:

Cazın yıldızları İstanbul’da buluşuyor

13 Temmuz Pazartesi, 21.00, CRR

 

Gitarda Blue Note müzisyeni Lionel Loueke, basta Bill Evans, Miles Davis gibi cazın usta isimleriyle çalmış, Grammy ödüllü Dave Holland, davulda son dönemde caz sahnesinin en etkili isimlerinden biri olarak anılan ve Charles Lloyd, Stefon Harris gibi isimlerle düzenli olarak birlikte çalışan Eric Harland, saksofonda ise Underground grubunun lideri Chris Potter’ın olduğu dörtlü, olağanüstü bir caz gecesi için İstanbul’a geliyor.

Bang & Olufsen Turkey sponsorluğunda, 13 Temmuz Pazartesi akşamı 21.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda buluşacak olan bu dört virtüöz, usta işi müzik ve icralarını İstanbullu takipçileriyle paylaşacak.

 

 

Frank Sinatra ve Billie Holiday’in doğumlarının 100. yılı için

China Moses, Aloe Blacc ve Oleta Adams bir araya geliyor

14 Temmuz Salı, 21.30, Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı

 

İstanbul Caz Festivali bu yıl, Frank Sinatra ve Billie Holiday’in 100. doğum yıllarını muhteşem bir konserle kutlayacak. Günümüzün en yetenekli soul ve R&B vokalistlerinden olan Oleta Adams, China Moses ve Aloe Blacc, prömiyerini festivalde yapacakları bu projeyle, müzik tarihinin ikonik ismi Frank Sinatra ve kariyerinin ilk dönemlerindeki ilham perisi Billie Holiday’e ait klasiklerini seslendirerek kendi yorumlarıyla hayat verecekler. Üçlü, Grammy Ödüllü müzisyen Terri Lyne Carrington’ın yöneteceği ve piyanist Aaron Parks’ın da bulunduğu orkestra eşliğinde gerçekleştireceği konser için caz meraklılarını 14 Temmuz Salı akşamı 21.30’da, Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı’na davet ediyor.

R&B ve blues şarkıcısı China Moses, kendi özgün şarkılarının yanı sıra genlerinden aldığı karizmatik sesiyle blues ve soul klasiklerini zenginleştirerek yorumluyor, prodüktörlük ve şarkı yazarlığı da yapıyor. Sesiyle büyüleyen Moses’a bu gece eşlik edecek Amerikalı soul şarkıcı, söz yazarı ve rapçi Aloe Blacc ise I Need a Dollar ve The Man gibi listelerde bir numaraya oturan şarkılarıyla hafızalarda yer etti. Gecede bu iki ismin yanında yer alacak bir diğer sanatçı ise 1990’ların başından günümüze, soul ve R&B dünyasının en beğenilen vokalistleri arasında yer alan Oleta Adams. Bugüne kadar yayımladığı sekiz solo albüm ile İngiltere ve Amerika müzik listelerinde önemli başarılara imza atan Adams, dört Grammy adaylığı elde etti.

 

 

Uniq Açık Hava Sahnesi’nde Gerçekleşecek Muhteşem Bir Konserle Kapanıyor

“Michael Kiwanuka, Hiatus Kaiyote ve Theo Croker”

15 Temmuz Çarşamba, 19.00, Uniq Açık Hava Sahnesi

 

Festival 15 Temmuz Çarşamba akşamı 19.00’da Coca-Cola, Türk Tuborg AŞ ve MasterCard’ın destekleriyle Uniq Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek yenilikçi bir konser serisiyle kapanıyor. Gecede, sıradışı yeteneğiyle dikkatleri çeken, erken yaşta caz müziğiyle tanışan ABD’li genç trompetçi Theo Croker’ın ardından sahneyi soul müziğin geleceği olarak gösterilen ve müziği her şeyin üstüne taşıyan Avustralyalı grup Hiatus Kaiyote devralarak izleyicileri dansa davet edecek. Gece, Bill Withers ve Otis Redding gibi efsane isimlerle birlikte anılan genç soul müzisyeni Michael Kiwanuka’nın sahne almasıyla sona erecek.

Kuzey Londralı genç müzisyen Michael Kiwanuka, ilk albümü Home Again’i 2012 yılında yayımladı. Aynı yıl Mercury Müzik Ödülülleri’nde aday olarak gösterilen albüm, oldukça etkili ve duygu yüklü sound’uyla müzik eleştirmenleri tarafından olumlu yorumlar aldı. BBC’nin Sound of 2012 ödülünü de kazanan Kiwanuka, ardından Adele, Stevie Wonder ve Alabama Shakes gibi başarılı isimlerle turnelere katıldı ve Mumford&Sons’la birlikte yaptıkları performanslarla adından söz ettirdi. Yine 2012 yılında I’m Getting Ready single’ındaki Lasan şarkısı için The Black Keys’in vokalisti Dan Auerbach ile yaptığı işbirliği ve 2013’de Jack White’ın Nashville’deki stüdyosuna daveti üzerine birlikte besteledikleri You’ve Got Nothing To Lose ile Town Van Zandt’s’ın Waiting Round To Die şarkısının cover’ı ile de dikkatleri üzerine çekmeye devam etti. Jimi Hendrix, Bill Withers, Otis Redding, Bob Dylan, Joni Mitchell gibi başarılı müzisyenden etkilenen Michael Kiwanuka, hem harika bir ses, hem de harika bir söz yazarı olarak tanınıyor. 1987 doğumlu sanatçı, Bill Withers’ın yanı sıra Van Morrison ve The Temptations gibi isimlerle de karşılaştırılıyor.

Gecede sahne alacak Nai Palm, Paul Bender, Perrin Moss ve Simon Mavin'den oluşan Hiatus Kaiyote de 2013 yılında Nakamarra şarkısıyla Grammy'e aday oldu. İlk albümleri Tawk Tomahawk'ı 2012 yılında yayımlayan grup, ikinci albümleri Choose Your Weapon'ı 2015'in Mayıs ayında takipçileriyle buluşturacak. Florida doğumlu Theo Croker ise, caz efsanelerinin mezun olduğu Oberlin Konservatuarı’nı tamamladı. Klasik cazın yanı sıra çağdaş klasik müzik, hip-hop ve rap gibi farklı müzik türlerinden de etkilenen Croker, son olarak 2014’te Dee Dee Bridgewater’ın prodüktörlüğünde yayımlanan ve geçtiğimiz yıl en iyi caz albümleri arasında gösterilen AfroPhysicist ile dinleyicilerle buluştu. Roy Hargrove ve David Gilmore gibi konuk sanatçıların da bulunduğu albüm, 2014 yılının en iyi caz albümlerinin arasında gösterildi.

Konserlerin biletleri Biletix satış kanalları, Ana Gişe İKSV ve konser gününde etkinlik mekânından alınabilir. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabilirler.

Editör: TE Bilisim