TEMMUZ’DA ŞEHİR CAZ IŞIKLARIYLA PARLAYACAK

22. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ

27 Haziran–15 Temmuz 2015

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, on sekiz yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin 22.’si, 27 Haziran–15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival bu yıl da cazın önde gelen isimlerini ve güncel müziğin yıldızlarını İstanbul’da ağırlayacak.

22. İstanbul Caz Festivali, 15’i aşkın farklı mekânda 250’den fazla yerli ve yabancı sanatçı ile 35’in üzerinde konser sunduğu programıyla bu yaz da İstanbul’u caz ışıklarıyla aydınlatacak. Gelenekselleşen konser mekânlarının yanı sıra festival, müziği tüm kente yayarak takipçilerini şehrin farklı köşelerinde buluşturacak. Joan Baez, Jools Holland, Marcus Miller, Melody Gardot ve Tigran Hamasyan gibi folk, blues ve cazın farklı seslerini ağırlayacak olan 22. İstanbul Caz Festivali,  Fenerbahçe Parkı’ndaki “Parklarda Caz” ve Kadıköy’deki “Gece Gezmesi” etkinlikleriyle Anadolu yakasına da taşınacak.

 

22. İstanbul Caz Festivali basın toplantısı

 

22. İstanbul Caz Festivali’nin programı 24 Mart Salı akşamı İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru Martı Istanbul Hotel’de yer alan Mixo Restaurant & Bar’da düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıya konuşmacı olarak İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin katıldı.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Cazın toplumun her kesimiyle tanışmasına ve kucaklaşmasına olanak sağlayan İstanbul Caz Festivali’nin 22. yaşını kutlarken, sizlerle bir arada olmaktan mutluyuz. Uzun yıllardır, İKSV’nin çabalarıyla gerçekleştirilen festivali, 18 yıldır ‘Garanti Caz Yeşili’mizle destekliyoruz. Dileğimiz, içimize işleyen caz müziğinin geniş kitlelere yayılması. Yıllardır bu buluşmalar için emek harcayan ve cazın efsanevi müzisyenlerini şehrimize getiren, başta Bülent Eczacıbaşı, Görgün Taner ve Pelin Opcin olmak üzere tüm İKSV ekibine, içten teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Festival programı ve etkinlikleriyle ilgili bilgi veren İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören “Parklarda Caz” etkinliğinin bu yıl Anadolu yakasına taşınarak Fenerbahçe Parkı’nda gerçekleştirileceğini açıkladı. Opcin ayrıca festival programındaki genç keşifler, Kuzey Işıkları, Kadıköy’deki “Gece Gezmesi” ile festivale eş zamanlı kulüp etkinlikleriyle daha çok gence ulaşmayı ve festivalin kente daha çok yayılmasını hedeflediklerini belirtti. Konuşmasının ardından program kapsamında İstanbul’a gelecek yıldızlar Jools Holland ve Marcus Miller’dan festival izleyicilerine görüntülü mesaj olduğunu söyleyen Opcin, sanatçıların heyecanlı dileklerini katılımcılarla paylaştı.

Türkiye caz sahnesinin tanınmış isimlerinin de katıldığı toplantıda daha sonra Yahya Dai tek kişilik projesi “B Planı” ile kısa bir performans gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim