Festival şehrin kültürel ve sanatsal hayatına renk katmakla beraber Bilecik ve çevresinden gelen binlerce tiyatro severi de sanatla buluşturmaya devam ediyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Tiyatro dünyasının en saygın isimlerinin ağırlanacağı ve 11 gün boyunca renkli oyunların sahneleneceği Festival kapsamında verilecek “Kristal Çınar Onur ödüllerine” özel düzenlene kahvaltı daveti de ilk kez bu yıl İstanbul’da yapılacak.

Bilecik ve çevresinden gelen sanatseverleri tiyatroyla buluşturmayı ve tiyatro sanatını yaşatmayı amaçlayan 10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali, basın ve sanat dünyasının birçok ünlü isminin katılımıyla gerçekleştirilecek bir kahvaltı davetiyle başlıyor.

USTA OYUNCU NEJAT UYGUR ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILACAK 
         

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın 10 yıldır büyük önem verdiği bu festival kapsamında bu yıl da her yıl olduğu gibi Usta Oyuncu Nejat Uygur saygı ile anılacak. Merhum oyuncunun ölüm yıldönümü olan 18 Kasımda çocukları Süheyl ve Behzat Uygur’un yanı sıra eşi Nejla Uygur da Bilecik’te sergilenecek bu oyunda rol alacak.      

TİYATRONUN KALBİ BİLECİK'TE ATIYOR

Bilecik Belediyesi tarafından 10 yıldır devam eden ve adeta tiyatronun kalbinin attığı festival kapsamında şu ana kadar yüzbinlerce izleyici tiyatronun o güzel ve sıcak havasıyla buluşuyor.

Ünlü oyuncu ve oyunlarla adeta tiyatronun kalbinin attığı Bilecik'te 11 günde toplam 12 farklı oyun sergilenecek.

Editör: TE Bilisim