ZZTK, 15-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında EXPO Milano’da Türkiye pavyonunda tanıtım etkinlikleri organize etme kararı aldı. ZZTK Başkanı M. Kadri Gündeş ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Uygun, 16-17 Haziran 2015 tarihlerinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve İtalya Ekonomi Bakan Yardımcısı Carlo Caldena ile birlikte EXPO Milano Türkiye pavyonunun açılış törenine katıldılar.

İtalya’nın dünya zeytin ve zeytinyağı piyasasında İspanya ile birlikte zirvede yer aldığını belirten ZZTK Başkanı M. Kadri Gündeş, EXPO Milano’da İtalyan, İspanyol zeytin ve zeytinyağlarının yanında Türk zeytinyağının tanıtımını gerçekleştireceklerini, zeytin ağacının anayurdunun Anadolu olduğunu tüm dünyaya anlatacaklarını kaydetti.

ZZTK Başkanı Gündeş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başkanlığında, Ekonomi Bakanlığı organizasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinasyonunda 16-17 Haziran tarihleri arasında İtalya'nın Milano şehrine yönelik olarak düzenlenen Ticaret Heyeti Programına EZZİB Başkan Yardımcısı Mehmet Emre Uygun ile katılarak, EXPO Milano’da yapılabileceklerle ilgili gözlemler yapma fırsatı yakaladıklarını ifade etti.

EXPO Milano’nun ana temasının “Dünyayı Beslemek ve Yaşam için Enerji” olduğuna vurgu yapan Gündeş, Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için özel stant hazırlattıklarını, özel tanıtım ve aktivitelerle EXPO Milano’ya damgalarını vuracaklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim