Reklamlardaki toplumsal cinsiyete dayalı olumsuz kalıp yargıları dönüştürmeyi amaçlayan Unstereotype Alliance Türkiye ikinci yaşını kutladı. Sektör tarafından yönetilen bir girişim olan platformun 13 Aralık tarihinde Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşen ikinci yaş kutlamasına platform üyesi markalar, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.

Platformun yeni üyeleri Bayer, GSK, Mullenlowe ve Odeabank için sembolik karşılama seremonisi düzenlendi.

Platform üyesi markalar ve reklamcılar platformun bir parçası olmanın organizasyonlarına kattıkları değeri etkinlikte düzenlenen kelime bulutu oyunuyla ifade etti – Empati, cesaret, iyilik ve kapsayıcılık en çok üye tarafından ifade edilen anahtar kelimeler oldu.


Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Unstereotype Alliance Sekreterya Başkanı Sara Denby yolladığı video mesajıyla şu sözleri dile getirdi: “Çeşitli ve kapsayıcı temsil, sistemik değişim, iş yerinde eşitliğin teşvik edilmesi ve B2B/B2C aktivasyonları aracılığıyla toplumsal ve sektörel farkındalığın artırılması konusunda hayata geçirdiği çalışmalardan ötürü Türkiye Bölümümüzü tebrik ediyorum.”

Dünyanın en büyük güneş tarlaları Şanlıurfa ekonomisini uçuracak Dünyanın en büyük güneş tarlaları Şanlıurfa ekonomisini uçuracak

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova şunları söyledi: “Geçtiğimiz iki yıl boyunca, COVID-19’un etkilerine karşı koymanın yanı sıra çeşitliliği, eşitliği ve kapsayıcılığı geliştirmeye yönelik kayda değer çabalarımız oldu. Tüm belirsizlikler arasında, Türkiye Bölümü 2021’de katılan yeni üyelerle büyümeyi başardı. Şimdi, kalıplardan arındırılmış reklamların istisna değil, norm haline gelmesini sağlamak için eylem zamanı!”

Reklamcılar Derneği Başkanı Volkan İkiler bu iş birliğinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu şu sözlerle dile getirdi: “Unstereotype Alliance Türkiye olarak reklamda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve zararlı kalıp yargılarla mücadele etmek en büyük hedefimiz. Bunu yaparken dünyadaki diğer ülkelere örnek olmak hatta liderlik etmek bizi gururlandırıyor.”

paydaşların bir araya gelmesinin önemini şu sözleriyle vurguladı: “Reklamlardaki toplumsal cinsiyete dayalı kalıp yargıların dönüşümünü sağlarken tüm sektör paydaşlarının bir araya gelmesi, farkındalığın artması, markaların birbirinden beslenmesi, iyi örnekleri çoğaltması için çalışmaya devam edeceğiz.”

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Unstereotype Alliance Türkiye Koordinatörü Naz Akyol ise “Son iki yıldır, Unstereotype Alliance tarafından geliştirilen küresel araçların pazarlama iletişiminde ilerici ve kapsayıcı içerik üretimi konusunda üyelerimize yardımcı olması için çalışıyoruz. Türkiye’den çıkan iyi çalışmaların küresel düzeyde 10 farklı ülkeden 217 markaya ilham olması için çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.

Platform çatısı altında üretilen çeşitlilik ve kapsayıcılık bağlamında tüketici- endüstri- reklam odaklı araştırma sonuçlarını, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nezih Orhon moderatörlüğünde Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gül Şener ve Kantar Medya Genel Müdür Yardımcısı Erdem Tolon paylaştı.

Unstereotype Alliance üyesi markalar ve destekçi organizasyonlar “Ben Değilsem Kim?” diyerek bu durumu değiştirmek için çalışıyor. 
Editör: TE Bilisim