İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 2009'da yeni terminal binasının hizmete girmesinden bu yana 3 kez Avrupa'nın ve dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı oldu. Geçen yıl yolcu sayısını % 27 artışla 18.8 milyona ulaştıran Sabiha Gökçen,yeni havayollarını bünyesine katarak büyümeye devam ediyor.En son geçen yıl Türk Hava Yolları(THY) Sabiha Gökçen'den dış hat uçuşlarını başlatmıştı. Yeni firmalar'da sırada.

 

KATAR AİRWAYS VE AİR MALTA

 

THY'nin 1 Nisan 2013'te başladığı yurtdışı operasyonları kapsamında 14 noktaya uçuş gerçekleştirdiğini belirten Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su(İcra Başkanı) Gökhan Buğday,"2014'te ilk etapta Münih,Berlin,Brüksel,Astrahan ve Stravropol'dan uçuşlar başlayacak" dedi.

Samkon Genel Başkanı  Kaya Aşçı ve Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici'nin davetlisi olarak Samsun Kavaklılar Tirit Gecesi etkinliğine katılan Gökhan Buğday, Yılın ilk yarısında Katar Airways ve Air Malta havayollarının da Sabiha Gökçen Havalimanından uçmaya başlayacağını vurguladı.

 

İKİNCİ PİST 2015'TE YAPILACAK

 

Gökhan Buğday'ın verdiği bilgiye göre; kısa  bir süre sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından ihaleye çıkacak ikinci pistin 2014'e kadar bitmesi bekleniyor. 3 bin metrelik piste paralel inşa edilecek pist,3500 metre olacak. Pist ile saatte 32 olan uçak iniş-kalkış kapasitesi iki katına çıkacak,aynı anda iniş-kalkış yapılabilecek, A380 gibi büyük gövdeli uçaklar'da havalimanını kullanabilecek.

 

GÖKHAN BUĞDAY YOLCU HEDEFİ 22 MİLYON

Gökhan Buğday,2012'de 14.8 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Sabiha Gökçen Havalimanının 2013'te % 27 artışla 18.8 milyon yolcuya ulaştığını açıkladı. Buğday rekor büyümenin Aralık yolcu rakamlarına da yansıdığını ifade ederek Aralık 2013 de yolcu sayımızı 2012 ye oranla % 45 artırarak yaklaşık 1 milyon 550 bine ulaştık dedi.Gökhan Buğday, 2014 yolcu hedeflerinin 22 Milyon olduğunu söyledi.

Kaynak: Ahmet MAVİ

Editör: TE Bilisim