20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI 2014), Anadolu Ajansı'nın Ana Basın Sponsorluğu'nda, 24-26 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek AA Kurumsal İletişim Direktörü Solmaz: "Türkiye'de enerji alanında gerçekleştirilen önemli uluslararası etkinlikler arasında bulunan ICCI 2014'e basın sponsoru olarak destek vermekten memnuniyet duyuyoruz"
"Uluslararası organizasyonlara destek vermemizin yanı sıra AA Haber Akademisi bünyesinde "İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi"ni başlatmamız, kurum olarak enerji alanına verdiğimiz önemi gösteriyor"
"AA olarak ihtisaslaşmış muhabirler yetiştirerek enerji haberciliğinde daha çok söz sahibi olmayı ve sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi akışını sağlamayı hedefliyoruz"

 

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de enerji alanındaki önemli etkinliklerden olan "20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı" (ICCI 2014), 24-25-26 Nisan tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Ana Basın Sponsorluğu'nda yapılacak ICCI 2014, enerji alanındaki kamu kurumu, özel şirket ve sivil toplum kuruluşu yetkililerini ve uzmanları bir araya getirecek.

Üç gün boyunca farklı oturumlarda, enerji sektörü yatırım ortamının iyileştirilmesi, Türkiye enerji piyasasının geleceği ve termik santral teknolojilerinde yerlileşmenin masaya yatırılacağı konferansta, nükleer enerji, elektrik dağıtım hizmetleri, hidroelektrik santraller, yenilenebilir enerji kaynakları ve teknolojileri ile güneş enerjisinden lisanslı ve lisanssız elektrik üretimi konuları da tartışılacak.

Enerji alanındaki kurumların ve derneklerin yöneticilerinin ilgili alanlarda sunumlar gerçekleştirecekleri konferansta, uluslararası konuklar da çeşitli panellere konuşmacı olarak katılacak.

Fuar, konferans ve ikili iş görüşmelerini aynı anda sunarak yeni bir konsept oluşturan ICCI, sektörün en iyi tedarikçilerinin geliştirdiği enerji ve çevre teknolojilerini enerji sektörü ve sanayisi ile buluştururken, ikili iş görüşmeleri sayesinde yeni iş fırsatları ve iş birlikleri geliştirmek ve ticaret hacmini artırmak amacıyla Türk firmalarını uluslararası delegeler ve alım heyetleriyle bir araya getirecek.

 

- AA enerji muhabiri yetiştirecek

 

AA Kurumsal İletişim Direktörü Mustafa Solmaz, Türkiye'de enerji alanında gerçekleştirilen önemli uluslararası etkinlikler arasında bulunan ICCI 2014'e basın sponsoru olarak destek vermekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kurum olarak enerji alanına verdikleri önemi, uluslararası organizasyonlara destek vermelerinin yanı sıra AA Haber Akademisi bünyesinde "İngilizce Enerji Muhabirliği Eğitimi"ni başlatarak da gösterdiklerini anlatan Solmaz, "Türkiye, konumu itibariyle enerji alanındaki aktörlerin dikkatle takip ettiği bir ülke. Birçok enerji projesi gündemde. Bu alandaki haber akışının da önem kazandığı bu noktada AA olarak ihtisaslaşmış muhabirler yetiştirerek enerji haberciliğinde daha çok söz sahibi olmayı ve sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi akışını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Solmaz, enerji gibi stratejik alanlardaki uluslararası organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

 

- Açılışa Bakan Yıldız katılacak

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla gerçekleştirilecek ICCI 2014'ün açılışında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak ile ICCI Yürütme Kurulu Başkanı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen birer konuşma yapacak.

Konferansın ilk gününde, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başekonomisti Fatih Birol ve Cüneyd Zapsu Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu da davetli konuşmacı olarak yer alacak.

AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu da "Nükleer Enerji ve Türkiye'deki Son Durum" başlıklı panelin başkanlığını yapacak.


Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim