EFELER BELEDİYE BAŞKANI MEHMET FATİH ATAY’DAN KADINLARA: “BELEDİYE BAŞKANI OLARAK SONUNA KADAR YANINIZDAYIM”

Ege Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştiren Efeler Belediyesi, sadece kadın emekçilerin çalışacağı ve belediyeye ait tarım arazilerinde hasadı yapılan ürünlerin işleneceği tarımsal üretim fabrikasını hizmete açtı! %100 kadın emeğiyle Tarımsal Ürün Fabrikası’nın, gazeteci Özlem Gürses’in sunduğu açılışı; Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile eşi Güneş Atay, CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Parti Meclis Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın, İYİ Parti Genel Bşk. Yrd. Berna Sukas, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Suzan Yücel Milli, Çeşme Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Kıbrıs Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, KÖY-KOOP İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer, Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, oda başkanları, sendika dernek yöneticileri ve muhtarların katılımıyla 16 Mart Çarşamba günü gerçekleşti. Tepecik Mahallesi’nde 1200 m² kapalı alan üzerine kurulan çok amaçlı gıda üretim fabrikasının açılışına Efeler halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Mehmet Fatih Atay başkanlığındaki Efeler Belediyesi verdiği sözleri tutmaya, kadın emeğini %100 desteklemeye, hizmetlerini kadınlara ve dezavantajlı kesimlere %100 pozitif ayrımcılıkla sunmaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok ilke imza atan, Aydın’ın Efeler Belediyesi kadınların birbirleriyle ve çocuklarıyla hoşça vakit geçirebildiği, kadınlara özel Hanımevi’ni; ülkenin farklı yörelerindeki kadınların ve yerli üreticilerin ürettiği ürünleri değerinde satın alarak Efeler halkıyla buluşturduğu Efe Bakkal’ı; otizmli bireylerin eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabildikleri, sanatsal faaliyetler gerçekleştirerek yaratıcılıklarını geliştirebildikleri ve sosyalleştikleri Otizm Yaşam Merkezi’ni; öğrencilerin internet bağlantılı bilgisayarla, sunulan ikramlar eşliğinde ders çalışıp kitap okuyabildikleri Kitap Kafe’leri ve eğitimle eğlenceyi bir araya getirerek yeni neslin bilimle iç içe yetişmesini amaçlayan “Matematik Parkı” ve “Bilim Parkı”nı hayata geçirdi.


Sunduğu hizmetlerle, hayatın içinde birçok eşitsizliğe maruz kalan kadınların yaşamlarını kolaylaştırmayı ve kadınlar için fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen Efeler Belediyesi, şimdi de %100 kadın emeğiyle faaliyet gösterecek olan Tarımsal Ürün Fabrikası’nı açtı. Emekçi kadınların, Efeler’in yöresel ürünlerini kendi elleriyle işleyerek ekonomiye katkı sağlamasını hedefleyen Tarımsal Ürün Fabrikası’nın açılışını Efeler Belediyesi’nin kadın dostu belediye başkanı Mehmet Fatih Atay gerçekleştirdi. Bölge halkının ve basın mensuplarının da katılımıyla 16 Mart 2022 Çarşamba günü gerçekleşen açılışta kadınlara seslenerek “Sizler idolümüzsünüz bizim. Çünkü bir kadın olarak nelerin başarılabileceğini bu topluma gösteriyorsunuz. Ben seçimden önce verdiğim sözleri bir bir yerine getirmek için çaba sarf ediyorum. Ben ayrımcılık yapan bir belediye başkanıyım. İki kesime ayrımcılık yapıyorum: Birincisi gençler ve çocuklar, ikincisi ise kadınlar. Bir erkek olarak kadınlara ayrımcılık yapmaya devam edeceğim. Siz hak ettiğiniz değeri alana kadar belediye başkanı olarak sonuna kadar yanınızdayım. Güçlü kadın istiyoruz, eşitlik istiyoruz. Güçlü bir kadın olabilmek için üretken olmak, bağımsız olmak gerekiyor. Özgürlüğünüzün olması gerekiyor, geçiminizi sağlamanız gerekiyor. İşte burada, 200 civarı işçi kardeşimiz çalışacak. Kadınlar üretecek, bu fabrikada işleyeceğiz ve para da kazanacağız,” dedi. Atay sözlerine “İnanıyorum, iddialı konuşuyorum, Efeler Belediyesi bütçesinin yarısı kadarını iki yıl içerisinde bu fabrikadan kazanacak. Gideceksiniz köye, tarlalar kiralayacaksınız. Size söz veriyorum tohumu, fidesi, gübresi, traktörü ve hatta akaryakıtı yani mazotu da benden; elde ettiğiniz ürünleri de peşin olarak alacağım söz veriyorum size. Patron olmaya var mısınız?” diyerek devam etti.

Kripto paralar artık alışverişlerde kullanılabilecek Kripto paralar artık alışverişlerde kullanılabilecek

Efeler Belediyesi’nin çok amaçlı gıda üretim fabrikasında, belediyeye ait tarım arazilerinde hasadı yapılan ürünler kadın çalışanların emeğiyle ve özel makinelerde ileri işlemden geçerek işlenecek. Fabrikada üretilecek enginar ve şevketibostan konserveleri, domates ve biber salçaları, çeşitli yemek sosları ve reçeller sofraları dolduracak.  

Editör: TE Bilisim