İletişim Stratejileri Ve Girişimcilik Uzmanı Remzi Durmuş, TRT Arapça’da yayınlanan Elvan-ı Seba programında, Türkiye’deki girişimcilik ve destekler hakkında bilgiler verip; Ortadoğu’daki melek yatırımcıların Türkiye’de niçin yatırım yapmaları gerektiğini anlattı.

Durmuş; Türkiye’deki girişimcilik ekolojisi her geçen gün büyüyor ve güçleniyor. Özellikle bu süreçte kamunun önemli destekleri var. Girişimcilik eğitimlerinden tutunda vergi indirimleri, finansal desteklere kadar birçok alanda farklı farklı destek ve teşvikleri mevcuttur.

Örneğin; Türkiye’deki yatırımcılar, girişimcileri desteklediği zaman, desteklerinin % 75’ini devlet vergiden düşüyor. Eğer desteklenen proje KOSGEB, Sanayi Bakanlığı veya TÜBİTAK onaylıysa o zaman bunun % 100’ü vergiden düşüyor.

Ayrıca Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusu, her geçen gün gelişen teknolojik altyapısı, milli gelirden Ar- Ge’ye ayrılan pay, Türkiye’den 3 saatlik uçuş mesafesinde 55 tane ülke bulunuyor olması da yatırımcılar için önemli fırsatlar sunmaktadır.

Bu bağlamda, Ortadoğu’daki yatırımcılar, Türkiye’de kurulan melek yatırım ağlarıyla iş birlikleri yapabilirler. Tabii sadece yatırımcılar değil, katma değer yaratabilecek inovatif projesi olan girişimci adayları da Türkiye’de hayallerini gerçekleştirebilirler. 

Editör: TE Bilisim