Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD)  Türk ev tekstili sektörünün geleceğine yön verdiği gibi geçmişine de ışık tutuyor ve önem veriyor. Dernek bir yandan dünyada yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ederek sektörün dünyada marka olabilme çabalarını sürdürürken,  tekstilin tarihinin de unutulmaması için önemli projelere imza atıyor.

 

Dokuma tasarımına gönül veren ve başkanlığını Prof. Günay Aykaç Atalayer’in yaptığı 14 öğretim üyesi ve sanatçıdan oluşan Dokumaca Grubu’nun, dört yıl süren araştırmaları sonucu hazırladıkları, Anadolu´nun binlerce yıllık efsanelerinin dokuma yoluyla ifade edildiği eserler, 06-15 Mart tarihleri arasında Denizlili sanatseverlerle buluşacak. Serginin açılış etkinliği, 6 Mart Cuma günü saat 17:30’da, Denizli Çamlık Forum Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen “Dokumaca Efsaneler” sergisi, İstanbul Yıldız Sarayı Şehir Müzesi, Home&Tex Fuarı ve Bursa Merinos Kültür Merkezi’nin ardından şimdi de tekstilin kalbi Denizli’de sanatseverlerle buluşacak.

Sergi 06–15 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek

Başak Özdemir Uysal, Buket Pekel, Esat Destanoğlu, Feriha Işıldar, Gül Bolulu, Gülhan Güleçer, Günay Aykaç Atalayer, Işıl Eraslan, Nurten Yüksel, Selime Amanjani, Şafak Akalın, Şenay Takuş, Yasemin Özbey ve Özge Usluca’nın eserlerinin yer aldığı sergi, 6 Mart 2015 tarihinden itibaren 15 Mart’a kadar Denizli Çamlık Forum Alışveriş Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Editör: TE Bilisim