Tıp Fakültesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 20 Haziran 2014 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Mezuniyete Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Duymaz, Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Sunar, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, 724 açık kütüphanesi ve Avrupa ödüllü müzesiyle dikkat çeken Trakya Üniversitesi’nin tanıtım filminin verilmesinin ardından Tıp Fakültesi 2013-2014 mezunlarının yıllara yayılı hatıralarını yansıtan fotoğraf gösterisi izlendi.

80’lerin sonları ile 90’ların başlarında doğup farklı şehirlerden gelerek Trakya Üniversitesi çatısı altında buluşan gençlerin Tıp Fakültesi’nin tarihine kazınan anı gösterisi sonrasında ise sıra mezunların sembolik diplomalarının dağıtımına geldi.

Bu seremoninin ilk etabında, kürsüye ilk olarak Tıp Fakültesi birincisi Dr. Erdem Örnek çağırıldı.

Mezun öğrenciler adına mezuniyet konuşmasını yapan Dr. Erdem Örnek, kampus ve eğitim sistemindeki eksiklikleri dile getirdiği birincilik konuşmasıyla gerek yeni mezun doktor arkadaşlarından, gerekse salondaki öğretim görevlileri ve velilerden büyük alkış aldı.

Yaptığı çarpıcı ve gerçekçi saptamalardan dolayı büyük beğeni kazanan konuşması sık sık alkışlarla kesilen Dr. Erdem Örnek, ailesine ve altı yıllık öğrenim süreci boyunca kendisine yol arkadaşlığı eden okul altıncısı Dr. Tara Güleroğlu’na teşekkürleriyle noktaladı.

 

DEKAN SUNAR’DAN ELEŞTİREL CEVAP

Dr. Erdem Örnek’in ardından kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Sunar, ‘İyi bir doktor olduğu kadar iyi de bir hatip yetiştirmişiz’ şeklindeki sözlerle karşıladığı birincilik konuşmasına karşı, ‘Problemleri tanımlarken ve çözüm için söz verirken aceleci davranmamak gerektiği’ yönünde nasihatlerde bulundu.

Dekan Sunar, 1988’den beri Edirne’de mezun veren ancak kuruluşu daha eski olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin müfredatıyla ilgili konuşurken Dr. Erdem Örnek’in sakıncalarına işaret ettiği Bologna Modeli’ne de değindi.

Henüz artısının eksisinin bilinmediğini belirttiği bu modelin uygulama sürecinde nasıl bir tablo yaratacağını şimdiden kestirmenin güç olmasından dolayı, peşin eleştiriyle haksızlık yapmamak gerektiğini vurguladı.

Her geçen yıl daha iyi öğrenci yetiştirme konusunda söz veren Dekan Sunar, mezunları sihirler dünyasına yollarken konuşmada bahsedilen tüm sorunların mezunların omuzlarında asılı olduğunu kaydetti.

‘İnsan objesiyle uğraşanların ilk önceliğinin hastalar olduğunu hatırlatan ve hekimlerin ömürleri boyunca hayatla oynadığını belirten Dekan, ‘Eğer sağlık sektörünün aktörüyseniz o zaman karşılaşılan her problemde başkasını beklemeden sorunu bizzat çözmeye girişmeniz gerekir. Aksi takdirde asıl o zaman sermayenin kölesi olursunuz’ diyerek intern hekimlerin her işe koşulması yönündeki eleştiriyi de cevapladı.

 

‘ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ’

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Sunar’ın, yeni mezun olan hekimlere ‘Aramıza hoş geldiniz’ demesinin ardından kürsüye gelen Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin de konuşmasında, mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğunu söyleyerek,  öğrencileri,  aileleri ve hocaları tebrik etti.

Dereceye giren öğrencilere protokol tarafından başarı belgelerinin takdim edildiği diploma töreni okul flamasının, 5. Sınıf öğrencisine devredilmesi, ‘Hekimlik Andı’nın okunması ve keplerin havaya fırlatılıp mezuniyet sevincinin yaşanmasıyla son buldu.  

 

Özel Haber: Anibal GÜLEROĞLU





Editör: TE Bilisim