Gaziantep’te bu yıl ilk kez organize edilen 1. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali, Okan Üniversitesi’nin de desteğiyle 03-06 Ekim 2013 tarihleri arasında tarihi Şirehan Hotel’de düzenlenecek. Festivale yerli ve yabancı birçok şef aşçının yanı sıra iş, siyaset, medya, eğitim ve sanat dünyasından pek çok önemli isim katılacak.

 

 

Turizmden eğitime pek çok farklı alanda Türkiye’nin yükselen yıldızı haline gelen Gaziantep’in Türk ve Dünya mutfakları arasındaki ayrıcalıklı konumu, bu yıl ilk defa düzenlenecek olan 1. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali ile bir kez daha gündeme geliyor. Okan Üniversitesi’nin de desteklediği festival, yerli ve yabancı birçok şef aşçının yanı sıra yiyecek-içecek üreticilerini ve tedarikçilerini de bir araya getirecek. Sahan Restoranlar Zinciri ile Şirehan Hotel’in ev sahipliğinde gerçekleşecek festival boyunca katılımcılar, Gaziantep’e özgü geleneksel yemek ve içeceklerin tadına bakacak, hazırlanışlarına bizzat tanık olacaklar. Yine festival kapsamında Gaziantep mutfağının Türk ve dünya mutfaklarındaki yerine dair paneller düzenlenecek. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan’ın yanı sıra üniversite yöneticileri ve Gastronomi Bölümü öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu akademisyenler festivale katılacaklar. Ayrıca iş, siyaset, medya, eğitim ve sanat dünyasından çok sayıda tanınmış ismin de festivale katılması bekleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi de festivale destek olan kurumlar arasında yer alıyor.

 

Bir seferberliktir “şire”

 

1. Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali’ne adını veren Şire yapımı, herkesin katıldığı bir seferberlik durumu olarak tanımlanıyor. İmece usulüyle üzümden üretilen şire, yardımlaşma ve sosyalleşmenin farklı bir boyutunu ortaya koyarken, festivale katılacak yerli ve yabancı misafirler bu önemli aktiviteyi yakından deneyimleme imkanı bulacaklar. Festivali’ne ilişkin tüm ayrıntılar ve festival programına www.gaziantepsirehanhotel.com.tr adresinden ulaşılabilecek.

 

 

Editör: TE Bilisim