Okan Üniversitesi, kuruluşunun 15. yılını Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen törenle kutladı.  Eğitim hizmetine 15 yıl önce 85 öğrenciyle başlayan ve 15 bin öğrenciye ulaşan üniversite, Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin kurulmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasından bir gün sonra üniversite kuruluşunun 15. Yıl kutlamalarına başlayarak çifte mutluluk yaşadı. Kuruluş yıldönümü kutlamasına katılan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “Artık Okan Üniversitesi bir marka. Takım çalışmasıyla bunları başardık. Önümüz açık. Ülkemize eğitim adına daha fazla katkıda bulunacağımıza inanıyorum“ diye konuştu. Üniversitenin 15. yıl kutlamaları yıl içinde bir dizi etkinlikle kutlanmaya devam edecek.

 

Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen 15. yıl kutlama töreninde konuşan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “1995’te bir gün bir rektör hoca ile konuşurken bana ‘Siz büyük bir grupsunuz. Neden bir üniversite kurmuyorsunuz?’ dedi. Ben de düşündüm ki; Okan Grubu olarak Türkiye’de ve dünyada çok önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Ama ülkenin de en önemli projelerinden biri eğitim. Bir taraftan üniversite mezunları iş bulamıyor, bir taraftan da sektörler nitelikli eleman bulamıyor. ‘Öyle bir üniversitesi kuralım ki, bir dünya üniversitesi olsun’ dedik” diye konuştu. O dönemlerde üniversite kurmanın çok zor olduğunu belirten Okan, sözlerine şöyle devam etti: “17 Aralık 1999’da Okan Üniversitesi’nin kurulum kararı Bakanlar Kurulu’ndan geçti. Bu 15 yıl içinde 15 akademik birime ulaştık. Diğer üniversitelerden çok farklı projeler gerçekleştiriyoruz. Sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik programlar açıyoruz. Çince, Rusça, Arapça dil eğitimleri veriyoruz. Kariyer ve Yaşam Dersi, Happy Life ve ilk kez bizim başlattığımız Girişimcilik Dersi

İle farkımızı ortaya koyduk. Entelektüel birikimi olan çağdaş ve Atatürkçü gençler yetiştirme hedefiyle çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz.”

 

15 yılda 15 akademik birime ulaştı

 

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ise “Okan Üniversitesi bugün 14 yılı geride bırakıp 15. yılına giriyor. 15. yılımızda bizi 15 akademik birime kavuşturan karar dün yayınlandı. Üniversitemizin 6 fakültesi, 2 yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsüne dün itibariyle Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri de katıldı. Çok mutlu ve gururluyuz” dedi.  Katkısı olan herkese çok teşekkür ettiğini belirten Kut, “5555 mezunumuza buradan selam gönderiyorum. Bütün paydaşlarımıza ve hocalarımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmalarının ardından Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ve Rektör Prof. Dr. Şule Kut’un da aralarında bulunduğu akademisyen ve yöneticiler 15. yıl pastasını birlikte kesti. Okan ve Kut, halk oyunları gösterisi sergileyen öğrencilere eşlik ederek 15. Yılın coşkusunu birlikte yaşadı. Tören, katılımcıların 15. yıl anısına hazırlanan panoya renkli boyalarla el izlerini bırakmasıyla sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim