Okan Üniversitesi ile Anadolu’daki üniversite adaylarını bu yıl 6. kez çok farklı bir atmosferde buluşturan “Okan-Anadolu Buluşmaları”, 21 Ocak 2014 Salı günü Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen törenle başladı. Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen yaklaşık 500 lise son sınıf öğrencisi ve 20 öğretmen, Okan Üniversitesi’ni yakından görme fırsatını bulup demo derslere katıldı. Etkinliğin açılışına katılan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “

 

Okan Üniversitesi’ni 1999’da kurduklarını ve 2003-2004 Akademik Yılı’nda eğitime 85 öğrenciyle başladıklarını belirten Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “Bugün, 15 bin öğrenciye ulaşmış durumdayız. Bu yıl Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimizi de kurduk. Okanlı olmak ‘iddialı olmak’ demek. Sağlık sektöründe de çok iddialı olacağımıza inanıyoruz” dedi.  Öğrencilerinin yüzde 50’sinin Anadolu’dan diğer yüzde 50’sinin ise İstanbul’dan geldiğini belirten Okan, “Anadolu’ya çok önem veriyoruz. Sizleri buraya davet ederek kampüsümüzü yakından tanımanızı sağlıyoruz. Bir üniversitenin dünya üniversitesi olabilmesi için dünya ölçeğinde bir kampüsü olması gerekiyor. Bir kampüste donanımlı laboratuarlar, derslikler, öğrenci yurtları, kütüphane, spor kompleksi, fitness merkezi, restoranlar çok önemlidir” diye konuştu.  Okan Üniversitesi’nin öğrenci odaklı hareket ettiğini belirten Bekir Okan, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz, Kariyer ve Yaşam Dersi, İş Yaşamına Hazırlık Programı ile daha hazırlık sınıfındayken büyük şirketlerle bir araya geliyor. Deneyim kazanıp mezun olduklarında işleri hazır oluyor. Türkiye’de ilk kez başlattığımız “Girişimcilik Dersi” ile öğrencilerimizin girişimciliği öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlıyoruz. Türkiye’nin en önemli iş adamları bu derste öğrencilerimiz ile bir araya geliyor ve nasıl başarılı olduklarını anlatıyorlar. Öğrencilerimize kredi desteği de veriyoruz. İngilizce’nin yanında Çince, Rusça ve Arapça dillerinden birini daha öğrenmeleri için destekliyoruz. Öğrencilerimiz, 1 kredilik zorunlu ders olan Happy Life ile sosyal ve kültürel aktivitelere katılmaları konusunda teşvik ediliyor. Her bir aktivite için puan kazanıyorlar. Kariyer Merkezimiz bini aşkın firmayla yaptığı işbirlikleriyle öğrencilerimize iş imkanları yaratıyor.”

 

15. yılda 15 bin öğrenci ve 15 akademik birim

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut da “Okan Üniversitesi 14 yılı geride bırakıp 15. yılına girdi. 15. yılımızda 15 bin öğrenci ve 15 akademik birime ulaştık. Üniversitemizin 6 fakültesi, 2 yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsüne yakın bir zamanda Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimiz de katıldı. 200’ü aşan programla hizmet veriyoruz. Çok mutlu ve gururluyuz. Genç ve dinamik bir üniversiteyiz. Köklü olmak için sağlam adımlar atıyoruz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı son 2 yıldır üniversiteleri girişimcilik ve yenlikçilik alanında çok farklı kriterlere göre değerlendirip onları sıralamaya tabi tutuyor. Sadece ilk 50 üniversiteyi açıklıyor. Biz 2 yıldır bu listedeyiz. Çok köklü üniversitelerin önüne geçmiş durumdayız” dedi. Okan Üniversitesi Eğitim Kurumları Tanıtım Müdürü Servet Gülsün Şirin ise “Biz sadece meslek kazandırmaya yönelik bir okul değiliz, yarının gençlerini yetiştiriyoruz. Sakın hayal kurmaktan, özgür düşünmekten ve tutkuyla yaşamaktan vazgeçmeyin” diye konuştu.

 

Üniversite adayları, eğitim yöneticileri ve rehber öğretmenler, 6. Okan-Anadolu Buluşmaları’nda Okan Üniversitesi’ni yakından tanıma fırsatını bulacak, sürpriz etkinlikler, konserler ve konferanslarla keyif dolu bir kampüs deneyimi yaşayacaklar. 

Editör: TE Bilisim