Boğaziçi Üniveritesi'nde bu haftasonu gerçekleştirilecek olan Üniversite Üniversiteyi Tartışıyor Sempozyumu kapsamında Türkiye çapındaki bütün üniversitelerde yürütülen demokratik üniversite mücadelesi özel okullarda da kendini gösteriyor. 
Kadir Has Üniversitesi'nde öğrencilere yapılan anket sonucunda, öğrencilerin en yakıcı sorunun yemekhane ücretlerinin pahalılığı olduğu ortaya çıktı. 
Bunun üzerine harekete geçen öğrenciler, yemekhane fiyatlarını protesto etmek için kendi öğrenci işi yemekhanelerini kurdular. Kadir Has Üniversitesi'ndeki bu eylem, okuldaki ilk öğrenci eylemi olması dolayısıyla öğrencilerde ve hocalarda büyük şaşkınlık yarattı. Derslerini yarıda kesip yemekhane önündeki alana gelen hocalardan, bölümlerinden   asistanlarını da toplayıp gelen hocalara, günboyu standa destek veren öğrencilere kadar, Kadir Has Üniversitesi tarihinde gerçekleştirilen ilk öğrenci eylemi okulda büyük ses getirdi. 


Bugün de kantinin yanında standlarını Kuran öğrenciler, imza masası açtılar, kısa sürede bir çok imza toplandı. İkinci gününde de öğrenci işi kantin bütün okulun büyük ilgisini topladı. Yardımlar gelmeye devam ediyor. 


Sonuç alana kadar buradan ayrılmayacaklarını, mücadelelerine devam edeceklerini belirten öğrenciler herkesin desteğini  beklediklerini belirttiler.

Editör: TE Bilisim