Tüm yaralılara acil şifalar, ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  Terörü de, destekçilerini de lanetliyorum! Tak, İşid, Pkk topunuzun canı cehenneme! Bomba patlar, biz kınarız, lanetleriz, bir şekilde  hayata devam ederiz… Oysa  hayatlar bitiyor,  yarım kalıyor, arkasında binlerce gözyaşı bırakıyor.
20 Temmuz 2015 Pazartesi,Suruç: 34 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.  Canlı bomba Işid.
10 Ekim 2015 Cumartesi,Ankara:102 kişi öldü,  246 kişi yaralandı. Canlı bombaIşid.
12 Ocak 2016 Salı,Sultanahmet:13 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Canlı bomba Işid.
17 Şubat 2016Çarşamba, Ankara: 29 kişi  öldü,  61 kişi yaralandı. Canlı bomba Tak.
13 Mart 2016Pazar,Ankara: 38 kişi öldü,  125 kişi yaralandı. Canlı bomba Tak.
19 Mart 2016Cumartesi, Taksim: 5 kişi öldü,  36 kişi yaralandı. Canlı bomba Işid.
27 Nisan 2016Çarşamba, Bursa: 1 kişi (intihar bombacısı) öldü, 13 kişi yaralandı. Canlı bomba Tak.
1 Mayıs 2016Pazar, Gaziantep: 2 polisi şehit oldu,  22 kişi yaralandı. Canlı bomba Işid.
7 Haziran 2016Salı, Vezneciler: 5 polis şehit, toplam 13 kişi öldü,  36 kişi yaralandı. Canlı bomba Tak.
28 Haziran 2016Salı,Atatürk Havalimanı 41 kişi öldü, 239 kişi yaralandı. Canlı bomba Işid. (Yazının kaleme alındığı an itibariyle “Emareler bu yönde” diyen başbakanın ifadesine dayanarak bu bilgi not edildi).

Saldırıların hepsinin ortak yanı; acilen,  ambulanstan önce yayın yasağı gelmesi oldu.  Hele hele son saldırıdaki yayın yasağı saçmalığı! Binlerce insan var havalimanında! Binlerce yolcu ve çalışan var. Herkes giderken, inerken, binerken ailesi ve arkadaşları ile mutlaka haberleşiyor, hele böyle bir olay sonrası haberleşmez mi? Mutlaka haberleşecek. Sen yayını yasaklasan ne, yasaklamasan ne! Dünya duyar bunu, olay dış hatlarda bir “alo”ya bakar!  Nitekim öyle de oldu… Biz 24 saat internetsiz habersiz, hapis gibi kalırken, dış basın, manşetlerinden olayı veriyordu. Utandım, kendine yazar diyorsun ve haber alamıyorsun ki haber verebilesin.   Bu bir cerrahın eline neşter vermeden, ameliyat yapmasını beklemek gibi bir şey.
Geçen yıldan bugüne kadar; toplamda: 6 Işid saldırısı, 4 Tak saldırısı olmak üzere 10 saldırı gerçekleşti ve; 278 kişi öldü, 892 kişi yaralandı. Ailelerinin ocağı yandı, karardı.

Saldırılara bakınca;
1 Pazartesi Işid. 
2  SalıIşid. 1 Salı, Tak.
2 Çarşamba, Tak
2 Cumartesi, Işid.
1 Pazar, Tak.1 Pazar,   Işid.
Işid en çok Salı ve cumartesi günleri saldırmış, Tak ise Çarşamba…  sadece Perşembe ve Cuma günleri saldırmamış hainler! Hain diyoruz, belli olmaz bu günleri de doldurur bu işin mantığı yok! Haftanın diğer günleri de zaten Güneydoğumuzda, trafikte, tacizcilerin ellerinde pis ve kanlı…  İşin özü her gün  artıkölüm kokuyor. Sokağa çıkamaz olduk, sanatla kültürle ilgimiz yoktu tamamen bitirdik! Otobüse, trene, metroya, uçağa binemez olduk, korkak değildik, ürkek değildik, susar  olduk!
Suruç Katliamından bugüne sıralamaya bakınca; 3 Işid, 2 Tak, 1 Işid, 1 Tak, 1 Işid şeklinde gidiyor… sıradaki saldırıyı Tak mı yapacak? Sıradaki saldırıya kimler kurban gidecek? Belki ben, belki sen bilmiyoruz? Onlar günleri parsellerken, meclis sandalye sayısıyla hesaplaşırken;  biz vatandaşlar maalesef güvende değiliz!Kendimce bu saldırıların matematiksel bir  mantığı var mı çözmeye  çalışıyorum? Hem de  şu  saçı uzun halimle… Bir çözümünü bulursam;  eli, sakalı uzun,  üst düzey, yayın yasağı severlere belki bir yardımı olur! Fakat onlar deve kuşu gibi başını kuma gömerse onlara kimse yardımcı olamaz!
İnterneti kesince terör bitiyor sanıyorlar,  deve kuşunun başını kuma gömmesi tam da bu işte!  Son saldırıdan hemen sonra; CHP, HDP, MHP “Havalimanı Saldırısı Araştırılsın!” Önergesi AKP Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. İnsanın aklı duruyor ve almıyor bu olanı biteni!  Lafa gelince; medyada boy gösterip şov yapan, hükümet üyeleri: “Güvenlik zafiyeti yok, herşey kontrol altında!diyor, yalana bak, IŞİD PKK TAK hangisi kontrol altında?  MASUMLAR ÖLÜYOR MASUMLAR! Siz bu önergeyi neden reddediyorsunuz? Aklınızda ne var? Siz kimsiniz?
90’lara gidiyorum ve paralel de uzun çizgi de  hikaye!  Başka bir el var sontrgerilla diyelim (şuan ürettim)  İşin görünmeyen bir yüzü var, öyle ya, uzun çizgi  aniden niye u dönüşü yapsın ki? Nato’yu çağırıyorlar. Bilmiyor ki; Nato girer mermer çıkar bahtına!Bizi paylaşmak parçalamak isteyenlere inat biz bölünmez, yeri gelir küllerimizden doğarız! Bizi Araplarla karıştıranlar; size de terörünüze de lanet olsun!Yı-ka-ma-ya-cak-sı-nız! Başın dik olsun Türkiyem!

Seray Deren – Hür Kalem