Kanayan sorularım var yine…

Yazmasam içimde kalacak. Slogana bak! "Ekmek için Ekmeleddin" bu çok yavan, çok basit değil mi sizce de? "BİRLİK için...", "DİRLİK İçin..." falan dese daha iyi olmaz mıydı? Yani bir çırpıda aklıma gelenler bunlar.... Var mı başka önerisi olan? Gerçi ben bu dayatma adaylara karşıyım burası ayrı konu da... Slogana takıldım...
 
Tuzluçayır’a gidip şeriatçı bildiri dağıtanlar, arı kovanına çomak sokmak istemiş! Kaşıma kaşınma!  Desek yeridir. Peki sizce de bu  normal mi? Tuzluçayır’ın şeraite karşı duruşunu biliyor musun? Biliyorsan zaten sorunun cevabını da biliyorsundur.
 
Gaz sıkışmasıymış! Ne oldu da birden bire Denizli, İstanbul ve bazı şehirlerin midesi aynı anda  şişti?
Bizde  gaz, Ortadoğu’da Gazze sıkışıyor! İsrail ürünlerini boykot edecekmişiz… Diyorum ki önce; İsrail'den  silah alıp, IŞİD'e  silah verenleri boykot ederek başlasak benim AK-KILLI  kardeşim.

Akıllı olun, aklınızı alırım…  Ahan da size bir soru daha:

Fatih Projesi kapsamında okullara dağıtılan 84 bin 921 etkileşimli tahtanın yani akıllı tahtaların,  tamamı arızalı çıktı! Sınıflarda, akıllı tahta ve tablet bilgisayarların “SAR” değerinin çok yüksek olmasının bir başka anlamı da KANSER SAÇMASI… “Benim hayatım, benim seçimlerim, benim hatalarım, benim sorunlarım, benim yalnızlığım; Yani özetle: Sizi ilgilendirmez” diyen Bukowski gibi düşünüyorsanız, azcık da onun kadar akıl   istemeyi unutmayın.

Herkesin derdi başka başka…
Kimi yüreğinden yaralı,
Kimi yurdundan yaralı,
Kimi ekmeğinden,
Kimi masalından yaralı…
Sanki her şey sahte,  boş,  beleş, egoist!
Mutlu etmiyorsan meşgul etme!
Ak-kıllı olma, AKILLI OL.
 
Seray DEREN